Mindkét magyar teniszező kiesett a budapesti tenisztornán

A budapesti 250-es kategóriájú salakpályás női tenisztornán Tóth Amarissza és Szabanin Natália is kiesett az első fordulóban. A magyar játékosoknak nem sok esélyük volt a rangsorban előrébb álló ellenfeleikkel szemben.

A Római Teniszakadémián megrendezett versenyen hétfőn két magyar teniszező is bemutatkozott. Tóth Amarissza, aki a selejtezőből került a főtáblára, a francia Carole Monnet-tal szemben lépett pályára. A világranglistán 371. helyen álló Tóth a selejtezők és a magyar Szuperliga meccsei után láthatóan kimerült volt, így Monnet könnyedén, mindössze két játékot engedve győzte le őt.

Szabanin Natália a centerpályán a spanyol Rebeka Masarova ellen játszott, aki a világranglistán jóval előrébb áll Szabaninnál. A tapasztalatbeli és ranglistabeli különbség érvényesült, Masarova két szettben diadalmaskodott a magyar játékos felett.

A torna további magyar érdekeltségű mérkőzései kedden folytatódnak, többek között Babos Tímea, Stollár Fanny és Bondár Anna is pályára lépnek, valamint Babos Tímea párosban is érdekelt lesz Ellen Perez oldalán.

WTA 250, BudapestEredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

  • Rebeka Masarova (spanyol)–Szabanin Natália 6:2, 6:3
  • Carole Monnet (francia)–Tóth Amarissa 6:1, 6:1