„A választásnak vége” – hírességek reagáltak a Donald Trump elleni merényletkísérletre

Van, aki Trump mielőbbi felépüléséért szorít, egyesek vicceskedve felültek a mémvonatra, mások szerint viszont már a választás is eldőlt ezzel a merénylettel.

A Donald Trump volt amerikai elnök elleni hétvégi merényletkísérlet után nemcsak politikusok, hanem ismert szórakoztatóipari szereplők is kifejtették gondolataikat különböző posztokban. Elon Musk, aki saját közösségi médiájában, az X-en tett közzé egy videót a lövöldözésről, egyúttal „teljes támogatásáról” biztosította Trumpot, és kifejezte, bízik annak gyors felépülésében.

Néhányan a támadás körüli hype-ot meglovagolva saját magukra igyekeznek irányítani a figyelmet. Például 50 Cent az X-en továbbosztott egy képet, ahol saját testére Trump feje van photoshopolva, és megjegyezte: „Trumpot meglőtték és most felkapott lettem”.

Kid Rock, a szélsőjobboldali kötődéseiről ismert amerikai zenész, az Instagramján közzétett videóban, amelyen félmeztelenül szerepel, fején egy „Az év fehér fiúja” feliratú baseballsapkában azt kiáltja: „Ha Trumppal baszakodsz, velem baszakodsz.” Kid Rock bejelentette, hogy 50 ezer dollárral támogatott egy online adománygyűjtést, amely a Trump elleni merénylet alatt meghalt vagy megsebesült embereket és családjaikat támogatja.

JPEGMafia amerikai rapper és Candace Owens műsorvezető, szélsőjobboldali kommentátor szerint „ez a választás eldőlt”, Owens pedig hozzátette: „Nincsenek szavak. Donald Trumpot elnöknek. Ez a választás most ért véget.”

Ashley Judd színésznő és demokrata aktivista az Instagramján ítélte el a támadást, hangsúlyozva: „Mindenfajta politikai erőszak, bármilyen körülmények között és bárki ellen is irányuljon, helytelen. Szeretném, ha legyőznék Donald Trumpot, de sosem akarnám, hogy baja essen. Ő is egy ember, családdal, akárcsak én.”

Nancy Sinatra énekesnő a fegyvertartás kérdését vetette fel a merénylettel kapcsolatban, megjegyezve: „Talán mostantól Mr. Trump is támogatni fogja a fegyvertartás szigorítására vonatkozó törekvéseket” – fogalmazott X-posztjában a 84 éves legenda.