Hajdú Péter és családja kényszerű kalandja Nizzában

Hajdú Péter és családja váratlanul nehéz helyzetbe kerültek Nizzában, miután a Wizz Air járatuk meghibásodása miatt kénytelenek voltak több mint egy napot a reptéren tölteni. A tervezett pihentető hétvége helyett túlélőtáborban találták magukat.

Hajdú Péter és párja, Eszter egy kétnapos kiruccanást terveztek, de már az odautazás során is csúszással kellett szembenézniük. A hazafelé vezető út azonban még ennél is több problémát hozott, ugyanis a vasárnap délután öt órakor induló Wizz Air járatuk meghibásodott, és csak másnap reggel kilenc óra negyven percre ígérték a felszállást.

A helyzet azonban tovább romlott, mivel Hajdú Péter a közösségi oldalán jelentkezett be, hogy a gépük még mindig nem indult el, és a legújabb információk szerint csak hétfő délután háromnegyed hat körül érkezhetnek haza Budapestre. A család végül úgy döntött, hogy nem várják meg a járatot, hanem az Air France egyik járatára foglaltak helyet, hogy mihamarabb hazatérhessenek.

A műsorvezető kiemelte, hogy a légitársaság nem nyújtott segítséget a helyzet megoldásában, este egyszerűen kirakták őket a reptérről, és mindenki magának kereshetett szállást. Ez különösen nehéz feladatnak bizonyult, mivel a legtöbb szálloda már megtelt. Hajdú Péter hozzátette, hogy bár úgy tudja, a szállás költségeit később megtérítik, biztosan fel fog szólalni az ügyben.

A család a Rádió1 műsorában jelentkezett be, ahol Hajdú elmondta, hogy a két nagyobb gyermekével együtt terveztek egy kellemes hétvégét, de a történtek miatt más emlékekkel térnek majd haza. A gyerekek jól bírják a helyzetet, de az emlékeik valószínűleg eltérnek majd attól, amit a családfő remélt.

"Jófejek, jól bírják, csak most az az emlék, hogy elmentek a faterral nyaralni... és nézd meg mi lett belőle." – nyilatkozta nevetve Hajdú Péter.

A Wizz Air többi utasa még mindig Nizzában várakozik, a legújabb információk szerint a következő járat 13:40-kor indulhat. Az utasok türelmetlensége érzékelhető, és információ hiányában kuponokat csak külön kérésre adnak, hivatkozva a repülőtársaság honlapjára. A kormányhivatal június végén bejelentette, hogy hatósági ellenőrzést indított több légitársaság, köztük a Wizz Air ellen is az elmúlt napokban tapasztalt jelentős késések miatt. Az aktuális esemény miatt kerestük a WizzAirt, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Hajdú Péter és családja végül az Air France járatával tértek haza, nem bízva a Wizz Air reggeli indulásában. A műsorvezető elmondása szerint az egyik utas elájult, egy kismama pedig a földön ülve próbált kitartani. Hajdú egy értesítést is kapott a Wizz Airtől, miszerint a járatuk talán 17:30-kor indulhat el Budapestre, több mint egy nappal a tervezett időpont után. "Egész egyszerűen a pofám leszakad" – kommentálta Hajdú a történteket.