Trump titkosszolgálati védelmet követel Robert F. Kennedynek

Donald Trump, a republikánus elnökjelölt, követeli, hogy Robert F. Kennedy Jr., a független elnökjelölt azonnal titkosszolgálati védelmet kapjon. Ezt a kérést a Biden-kormányzat korábban már többször elutasította.

Robert F. Kennedy Jr., aki független elnökjelöltként indul, édesapja, az Egyesült Államok egykori igazságügy-minisztere és legfőbb ügyésze, "Bobby" Kennedy merénylet áldozata lett 1968-ban, míg nagybátyja, John F. Kennedy elnök 1963-ban halt meg egy merénylet következtében. A Kennedy család tragikus múltja és a Donald Trump elleni nemrégiben történt merényletkísérlet fényében Trump most azt követeli, hogy RFK Jr. azonnal kapjon titkosszolgálati védelmet.

Trump a Truth közösségi oldalon közzétett bejegyzésében hangsúlyozta, hogy a világ jelenlegi helyzete és a Kennedy család történelme alapján Robert F. Kennedy Jr. védelme nyilvánvalóan indokolt és sürgős.

RFK Jr. korábban elmondta, hogy a Biden-kormányzat többször is visszautasította a titkosszolgálati védelem iránti kérelmeit. Azonban most, hogy Donald Trump merényletkísérletet élt túl, több törvényhozó – demokraták és republikánusok egyaránt – szorgalmazza, hogy Kennedy Jr. ugyanolyan védelmet kapjon, mint a többi elnökjelölt.