Nyolc év börtönre ítélték a brazil influenszert, aki DiCaprióval is bulizott

Jogerősen nyolc év börtönre ítélték Kat Torres brazil wellness-influenszert, emberkereskedelem és rabszolgatartás miatt Brazíliában. A 35 éves influenszert, aki korábban több amerikai magazin címlapján is szerepelt, és olyan hollywoodi sztárokkal, mint Leonardo DiCaprio is bulizott, még tavaly tartóztatták le az Egyesült Államokban lejárt vízummal, amikor Kanadába próbált utazni.

Torres, aki egykor több mint egymillió Instagram-követővel büszkélkedhetett, motivációs videókon keresztül adott életvezetési tanácsokat 150 dollárért, amelyek az emberi kapcsolatokról, az üzleti sikerről és a spiritualitásról szóltak. Honlapján a "Szerelem, pénz és önbecsülés, minden, amire mindig is vágytál" ígéret olvasható volt, azonban az áldozatok szerint ők éppen az ellenkezőjét tapasztalták.

Az egyik áldozat, Ana szerint Torres 2019-ben hívta meg őt New Yorkba, hogy bejárónőként dolgozzon, de amikor megérkezett, rájött, hogy Torres rettegett az egyedülléttől és még a zuhanyzásban is segítenie kellett neki. Ana azt állítja, hogy rabszolgaként használták, és csak három hónap után tudott megszökni, miközben egy macskavizelettől bűzlő kanapén kellett aludnia, és soha nem kapott fizetést a munkájáért.

További áldozatok szerint Torres prostitúcióra kényszerítette őket, minden pénzüket elvette, és úgy bánt velük, mint az állatokkal. Desirrê és Letícia nevű nőket teljesen elszigetelte a külvilágtól, és arra kényszerítette őket, hogy platinaszőkére festessék a hajukat, hogy hasonlítsanak rá. Desirrêt egy helyi sztriptízbárban kellett dolgoznia, és megfenyegette, hogy ha nem engedelmeskedik, akkor vissza kell fizetnie az összes pénzt, amit rá költött.

Torrest korábban hírbe hozták Leonardo DiCaprióval is, de az amerikai színész tagadta, hogy kapcsolatban álltak volna. A bíróság végül július elején ítélte el Torrest, de az áldozatok közül többen még mindig pszichiátriai kezelés alatt állnak, hogy felépüljenek az influenszer által okozott traumákból.