Gyilkossággal vádolják a bristoli bőröndös férfit

Kétrendbeli gyilkosság vádjával állították elő a londoni rendőrök azt a férfit, aki emberi maradványokat rejtő bőröndöket hagyott egy bristoli hídon a Guardian szerint.

A bristoli rendőrség szerdán éjjel kapott bejelentést egy gyanúsan viselkedő férfiról, aki egy bőrönddel volt a Clifton függőhídnál. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, de a férfi már nem volt ott, csupán a bőröndöt hagyta hátra. A közelben egy másik bőröndöt is találtak, mindkettő emberi maradványokat tartalmazott.

A nyomozás során pénteken egy londoni lakásban, a nyugat-londoni Shepherd’s Bushban található Scotts Roadon további maradványokra bukkantak, amelyek ugyanahhoz a két holttesthez tartoztak. Ezek alapján sikerült azonosítaniuk a gyanúsítottat, a 34 éves kolumbiai Yostin Andres Mosquerát, akit szombaton reggel tartóztattak le egy bristoli pályaudvaron.

A rendőrség azonosította a két áldozatot is: a 62 éves, francia származású, de brit állampolgársággal rendelkező Albert Alfonso és a 71 éves brit Paul Longworth korábban együtt élt egy lakásban Londonban. Mosquera egy ideig velük élt abban a lakásban, ahol a maradványokat is megtalálták. A két idős férfi korábban párkapcsolatban volt, és továbbra is együtt éltek nyugat-londoni lakásukban.

A londoni rendőrség jelenleg nem talált bizonyítékot homofób indítékra, de a nemzetközi irányelveknek megfelelően a gyűlöletbűncselekményként kezelik az ügyet. Andy Valentine rendőrfőnök-helyettes hangsúlyozta, hogy a nyomozás még korai szakaszban van, de jelenleg nem keresnek más gyanúsítottakat a gyilkosságokkal kapcsolatban. Hozzátette, hogy bár a két áldozatnak valószínűleg nem voltak közeli hozzátartozói, és egyelőre még keresik a családtagokat, már sikerült felvenni a kapcsolatot néhány rokonukkal. "Minden együttérzésem Albert és Paul szeretteinek, hiszen egy szörnyű hírt kell most feldolgozniuk.”

A Wimbledoni Magisztrátusi Bíróság hétfői rövid meghallgatásán a gyanúsított, Yostin Andres Mosquera spanyol tolmács segítségével beszélt, de csak a személyes adatait adta meg. A bírónő elrendelte, hogy a férfi őrizetben maradjon a szerdai meghallgatásáig, amit a londoni Központi Büntetőbíróságon tartanak majd meg.

Korábban megírtuk, hogy a bristoli rendőrségre szerda éjszaka érkezett bejelentés, amely szerint egy bőröndöt cipelő férfit láttak a hídon, aki gyanúsan viselkedett. Mire a rendőrök – alig tíz perc alatt – kiértek a hídra, a férfi már nem volt ott, a bőröndöt azonban hátrahagyta. A rendőrök valamivel később egy másik bőröndöt is találtak. A hatóságok akkor közzétettek egy körözési fényképet a gyanúsítottról, akit egy fekete bőrű, szakállas férfiként azonosítottak, aki arany fülbevalót és baseballsapkát viselt. A férfit a rendőrök szerda éjszaka helikopterről próbálták követni a híd fölött, de végül nyoma veszett.