Az Attraction Látványszínház Juniors az America's Got Talent élő show-jában

Hatalmas bravúrt ért el az Attraction Látványszínház Juniors csapata, bekerültek ugyanis a 2024-es America's Got Talent élő show-jába. Szűcs Márton vezetésével, aki édesapja, Szűcs Zoltán és az Attraction társulat felnőtt csapatának 2013-as Britain's Got Talent győzelmét igyekszik megismételni, készülnek az augusztusi megmérettetésre.

„Nagyon magasan van a mérce, de ezt nem kihívásnak mondanám, inkább óriási segítség, hogy a legjobbaktól tanulhatunk” – mondja Szűcs Márton, aki izgatottan várja az előttük álló megmérettetést. A csapat 8-18 éves korosztály tagjaiból áll, és Szűcs Márton szerint mindenki profi módján áll hozzá a feladathoz.

Szűcs Zoltán, az Attraction vezetője, a Csillag születiktől a Britain's Got Talentig számos tehetségkutatóban részt vett már, és elmondása szerint az America's Got Talent műsor elképesztően professzionális. A szigorú beosztás ellenére a szervezők kedvesek és türelmesek, mindent megtesznek a gördülékeny folyamatért.

Az előadóművész hosszú utat járt be, mielőtt elérték volna a világhírnevet. A Hip Hop Boyz tagjaként is országszerte ismertté vált, majd a 2000-es évek elején tervezte az Attraction Látványszínházat. 2013-ban első nemzetközi és első magyar versenyzőként megnyerték a Britain's Got Talentet, ami után a munka csak igazán kezdődött el számukra.

Az Attraction Juniors csapat legkisebb tagja nyolc éves, a legidősebb tizennyolc. Szűcs Zoltán szerint érdekes, hogy bár minden korosztály másfajta oktatást igényel, itt egyként működnek és segítik egymást. A csapat összeállításakor nehéz volt kiválasztani, hogy kiket nevezzenek a versenyre, de az idő őket igazolta.

A Britain's Got Talent műsorához az iskolai zaklatás témakörében raktak össze egy produkciót, az America's Got Talent válogatójára pedig a valóra vált álmokról készítettek koreográfiát. Taylor Swift egyik dalára adhatták elő a produkciót, ami páratlan a Got Talent-műsorok történetében.

Az Attractionnek nemcsak a Juniors csapat sikerei miatt különleges 2024, hanem azért is, mert ősszel különleges koncertre készülnek: 2024. október 19-én a Papp László Budapest Sportarénában lépnek föl. Szűcs Zoltán elmondta, hogy hiába járták be a világot, sosem helyezték át székhelyüket, megőrizve a társulat magyar mivoltát. Az erősségük, hogy az árnyékműfajjal úgy adják át a történetet, hogy az a világ bármely pontján érthető és látványos legyen. Az őszi előadásukon olyan újszerű megoldással készülnek, amit eddig még árnyékprodukcióban nem használtak.