Újra itt van Axel Foley!

A Beverly Hills-i zsaru legújabb része a Netflixen debütált, és a rajongók szerint a sorozat negyedik filmje igazi nosztalgikus élményt nyújt. 40 évvel az első film bemutatása és 30 évvel a legutóbbi epizód után Axel Foley visszatért, és a Hans Faltermeyer által jegyzett ikonikus zene hallatán a rajongók újra fiatalnak érezhetik magukat.

A detroiti rendőr, Axel Foley, aki jól ismeri a várost és annak lakóit, kivéve a főnökét és a bűnözőket, újra akcióba lendül. A főnökével való összetűzései ellenére még mindig a testület tagja, mivel eredményei mindig igazolják a módszereit, még ha ez a fél város leamortizálásával is jár.

Amikor Axel lányát, Jane-t veszélybe sodorja egy ügy, amit nem kellett volna vállalnia, Foley elindul, hogy segítsen neki, és ezúttal sem kerüli el Beverly Hills-t. A film azt is felfedi, hogy Axelnek van egy fia, Aaron, aki szintén rendőr, és igyekszik kikerülni apja hírnevének árnyékát.

Eddie Murphy, aki maga Axel Foley karakterét alakítja, 2013-ban próbálkozott egy tévésorozat indításával, de a projekt nem kapott zöld utat a tesztvetítések után. Érdekesség, hogy a valóságban Murphynek tíz gyermeke van, és a film egyik jelenetében Foley-t letartóztató rendőrök egyike a való életben az ő lánya, Bria.

A negyedik rész, melyet a Netflix és Jerry Bruckheimer hozott össze, a rajongók szerint meglepően szórakoztató, és a korábbi részekhez hasonlóan nosztalgikus élményt nyújt. A film megidézi a fiatalságunkat, és emlékeztet minket arra az időre, amikor Axel Foley a szabadság egyik megtestesítője volt, Dörner György zseniális szinkronjával együtt.

A negyedik rész több mint egy nosztalgikus kaland vagy egyszerű retrófilm. Axel Foley karaktere újra megnevetteti a nézőket, akik akár az eredeti filmek rajongói, akár csak most ismerkednek meg vele. A film ügyesen alkalmazkodik a mai közönség elvárásaihoz, miközben megőrzi az eredeti filmek szellemiségét.

Öröm újra látni az ismerős karaktereket, mint Billy Rosewood (Judge Reinhold) és a főnökké előlépett John Taggart (John Ashton), valamint az új szereplőkkel, köztük Joseph Gordon-Levitt-tel és Kevin Baconnel, akik izgalmas új színt visznek a történetbe. Taylour Paige, aki Axel lányát alakítja, szintén remekül hozza a karaktert, aki nehezen tartja vissza a nevetését apja szószátyár viselkedése láttán.