Ács Eszter a Nemzeti Színház és a családi élet között

Ács Eszter, a Nemzeti Színház színésznője és Horváth Lajos Ottó felesége, egy nehéz helyzetben találta magát a tavaly novemberi baleset óta, amely során férje súlyos sérüléseket szenvedett. A művésznő a társulat mellett kitart, miközben férje felépülését is segíti, és jelenleg várandós állapotban van.

Ács Eszter élete jelentős változáson ment keresztül a Nemzeti Színházban történt baleset óta. A színésznő, aki a Kaposvári Egyetem elvégzése óta a társulat tagja, férje, Horváth Lajos Ottó mellett áll, aki a Vidnyánszky Attila által rendezett "Rómeó és Júlia" előadás közben szenvedett balesetet. Ács Eszter nem csak a férje mellett állt ki, hanem aktívan részt vett a felépülésében is, ápolta őt, amikor szükség volt rá.

A 33 éves színésznő helyzete különösen bonyolult, mivel férje éppen azzal az intézménnyel áll konfliktusban, ahol ő is dolgozik. Ács Eszter azonban nem mondott fel, és továbbra is a társulat tagja maradt, annak ellenére, hogy sokan távoztak a színháztól a baleset óta. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a pár gyermeket vár, ami újabb dimenziót ad a színésznő életéhez.

Egy kollégája szerint Ács Eszter nagyon szereti a színházat és a kollégáit, és a babavárás a nehézségek után egy nagy öröm számára. A színésznő jelenleg szülési szabadságon van, így a munkahelyi helyzettől való távolléte lehetőséget ad arra, hogy teljes mértékben az anyaságra koncentráljon.

A pszichológus, Roboz Zsóka szerint Ács Eszter helyzetében fontos mérlegelni, hogy melyik kapcsolat a fontosabb: a munkahelyi vagy a párkapcsolat. Ha a párkapcsolat erős, akkor a színésznő képes lehet maradni a munkahelyén, annak ellenére, hogy a férje konfliktusban áll azzal az intézménnyel. A pszichológus hozzátette, hogy ha a munkáltató inkorrekt módon bánik a párommal, akkor el kell gondolkodni azon, hogy érdemes-e maradni.