Ábel Anita búcsúzó üzenete Shannen Dohertynek

A magyar szinkronhang, Ábel Anita megemlékezett az elhunyt Shannen Dohertyről, és köszönetet mondott az amerikai színésznőnek a "közös munkáért".

A Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák sorozatokból ismert Shannen Doherty tragikus halálát követően számos kollégája fejezte ki gyászát és emlékezett meg róla. Doherty 53 éves korában hunyt el, miután 2015-ben diagnosztizáltak nála rákot, amely egyszer már visszaszorult, de 2017-ben kiújult és továbbterjedt, végül a csontjaira és az agyára is átterjedt.

Alyssa Milano, Doherty egykori kollégája szerint bár kapcsolatuk nem volt mindig zökkenőmentes, elismeri, hogy Doherty hiányával "a világ kevesebb lett". Doherty nyíltan beszélt a betegségéről, és arról is, hogy milyen temetést szeretne magának. Fél évvel a halála előtt kifejtette, hogy nem szeretné, ha sokan jelen lennének a temetésén, mert úgy érezte, sokan nem a megfelelő okokból látogatnának ki a temetősére. A színésznő nyers őszinteséggel fogalmazott: "Nem akarom, hogy az emberek sírjanak, és hogy majd privátban azt mondják, hogy 'Köszönöm Istenem, hogy az a k*rva már halott'".

Ábel Anita, aki a magyar szinkronban gyakran kölcsönözte hangját Dohertynek, személyes bejegyzésben búcsúzott az amerikai színésznőtől. Ábel elmondása szerint szoros kapcsolatot érzett Dohertyvel, hiszen többek között a Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák sorozatokban is ő adta a magyar hangját. Ábel figyelemmel kísérte Doherty küzdelmét a betegséggel, csodálta erejét, és mint sokan mások, ő is egy csodát várt. Doherty a halála előtti időszakban meg kellett operálni, hogy eltávolítsák a tumort, amit fel is boncoltak annak érdekében, hogy tanulmányozzák a felépítését.

Ábel Anita bejegyzésében így emlékezett meg Dohertyről: "Shannen Doherty és én összefonódtunk🖤 Először a Beverly Hills 90210 sorozatban lettem a hangja, aztán a Bűbájos boszorkákban… és aztán mindenben én általam szólalt meg magyarul! Aggódva figyeltem a küzdelmét, és csodáltam az erejét… Mindenki várt a csodára… Nyíltan beszélt a betegségéről, segítve, támogatva azokat, akik hasonlóan küzdenek! Sajnos nem ő nyert ebben a csatában. Shannen, köszönöm, hogy együtt »dolgoztunk«, szerettem a hangomat adni neked! Isten Veled🤍🖤" – fogalmazott a magyar színésznő.

Shannen Doherty halála előtt még arról álmodozott, hogy anya lehessen. Egy podcastban, amelyet az onkológusával készített, elárulta, hogy kétségbeesetten szeretett volna gyereket szülni, nemcsak magának, hanem férjének is, hogy kapcsolatuk így is kiteljesedjen. A színésznő 2011-ben házasodott össze Kurt Iswarienko operatőr-producerrel, de házasságuk 2023-ban tönkrement a férj hűtlensége miatt. Doherty összeesett, amikor férje bevallotta a viszonyát, és a vizsgálatok során kiderült, hogy agydaganata van.

Doherty az utolsó időszakban újra szerelmes lett egy régi barátjába, akivel az elmúlt három hétben kerültek igazán közel egymáshoz. Viccelődve még az összeházasodásról is beszéltek, és a színésznő úgy tekintett a férfi két gyermekére, mint sajátjaira. A People magazinnak adott interjúban elmondta, hogy örökbefogadáson is gondolkodott, és bár nem tudta, mennyi ideje maradt, még a kevés együtt töltött idő is többet jelentett volna a semminél.

Az amerikai sajtó szerint a titokzatos férfi, akivel Shannen Doherty élete hátralevő részét szerette volna leélni, Chris Cortazzo, legendás malibui ingatlanügynök volt, aki egy Instagram-bejegyzésben így búcsúzott Shannentől: "Szeretett barátom és szívem! Te voltál a védelmezőm, a legjobb barátom és az isteni feleségem. A szívem összetört. Örökké szeretlek édes kedves barátom."