A bombasztikus baszkok bucira verték a bágyadt briteket, és lepipálták egész Európát

Vasárnap este lezárult a németországi Európa-bajnokság, ahol a kiemelkedően játszó spanyol válogatott legyőzte az erőtlenül szereplő angol csapatot.

A vasárnapi döntőben a spanyolok magabiztos játékkal bizonyították, hogy ők a mezőny legjobbjai, miközben az angolok nem tudtak érvényesülni. A mérkőzés után felmerült a kérdés, hogy miért csak a spanyolok voltak képesek magas szinten teljesíteni ezen a tornán. A kritikusok szerint Gareth Southgate, az angol válogatott, és Didier Deschamps, a francia csapat szövetségi kapitánya sem mertek kellően bátran játszani.

A baszk játékosok kiemelkedő teljesítménye is meghatározó volt a spanyolok sikerében, de a részletek arról, hogy mi tette őket ennyire erőssé, nem kerültek megvitatásra. A döntő után felvetődött az a kérdés is, hogy Harry Kane, az angol válogatott csatára vajon nyer-e valaha jelentős nemzetközi trófeát, és ha nem, akkor miért.

A világtornák minőségének csökkenése szintén téma volt, bár konkrét okok vagy magyarázatok nem hangzottak el. A döntőt követő napot egy kibeszélő podcast zárta, amelyben az Európa-bajnokság eseményeit elemezték.