Átalakul a Sziget Fesztivál

Fontos újítással jelentkezik a harmincadik Sziget Fesztivál, ahol a programsorozat idén tematikus zónákra bomlik, és a hasonló témakörbe tartozó programok külön helyszíneket alkotnak. Az ArtFusion Field, a PlayGround és a FutureGrounds zónák különféle művészeti és társadalmi programokkal várják a látogatókat.

Az ArtFusion Field színház-, tánc- és cirkuszművészeti előadásoknak ad otthont, míg a PlayGround a játékos programok központja lesz. A FutureGrounds zónában tematikus beszélgetések során különféle szociális üzeneteket közvetítenek, itt kap helyet a Think for Tomorrow, a Civil Sziget és az XS Land is, amelyek a társadalmi kérdéseket a fiatalok szempontjából járják körül, rávilágítva a fogyatékkal élők speciális problémáira.

A Think for Tomorrow keretében a Milestone Intézet szervezésében hazai és nemzetközi előadók vitás kérdésekről beszélnek, workshopokkal, beszélgetésekkel és különleges vetítésekkel ösztönözve a közös gondolkodást és kreatív alkotást. A kiégés, az intimitás, a megváltozott online tartalomfogyasztás és a klímakatasztrófa kérdéskörei is terítékre kerülnek.

A Civil Szigeten bemutatkozik az Életrevaló Egyesület, a Fenntartható Demokráciáért Egyesület és a Greenpeace is, utóbbi VR-szemüvegen és plakátokon keresztül hívja fel a figyelmet a szélsőséges időjárás veszélyeire. Az XS Land élményparkban fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezetek által kifejlesztett játékok segítségével ismerhetik meg a látogatók a fogyatékkal élők mindennapi kihívásait, és az Easy XS Campingben akadálymentes WC és fürdőkonténer is rendelkezésre áll.

A fesztivál 2024. augusztus 7. és 12. között kerül megrendezésre, ahol a zenei előadók között olyan nevek szerepelnek, mint Halsey, Martin Garrix, Fred again.., Skrillex, Kylie Minogue és Liam Gallagher.