A Love Island és a plasztikai műtétek hatása a fiatalokra

Egyre több fiatal vállalja az injekciókat és a plasztikai műtéteket a népszerű brit valóságshow, a Love Island hatására. A műsor 11. évadának kezdetével újra felmerült a fiatalok körében a túlzott plasztikázás problémája.

A Love Island szereplőinek megjelenése évek óta hatással van a fiatalabb nézőkre, akik hasonlóan akarnak kinézni, mint a műsor sztárjai. Az idei évad női versenyzői különösen erős reakciót váltottak ki, és sokan úgy vélik, hogy túlzásba vitték a plasztikai beavatkozásokat. Az Egyesült Királyságban a botox és a dermális töltőanyagok használata rendkívül elterjedt. Dr. Daniel Barrett egy TikTok-videóban próbálta megtippelni négy versenyző életkorát, és bár 24 és 26 év közöttiek voltak, őket 32 évesnek becsülte. A videó nagy népszerűségre tett szert, több mint 11 millió megtekintéssel.

Az NBC cikke szerint a kozmetikai eljárások iránti érdeklődés a '90-es évek óta nő, és a közösségi média hatására a fiatalok körében is egyre elfogadottabbá váltak ezek a beavatkozások. Kylie Jenner például a telt ajkak népszerűsítésével vált ismertté, de ő maga is szembeszállt a plasztikai műtéteivel kapcsolatos bántó megjegyzésekkel. Sharon Gaffka, a Love Island egykori versenyzője, beszélt arról, hogy nyomást éreztek a fiatal nők, hogy plasztikai beavatkozásokat végeztessenek.

Az Egyesült Királyságban a nem sebészeti kozmetikai eljárásokra vonatkozó szabályozás lazább, mint az Egyesült Államokban. Ashton Collins, a Save Face igazgatója szerint a szakembereknek nincs szükségük orvosi képzésre, és gyors tanfolyamok után kezdhetik el a betegek kezelését. Sharon Gaffka szerint az injekciókat gyakran bagatellizálják, és nem veszik elég komolyan a lehetséges következményeket. Sharon King, a Brit Kozmetikai Ápolók Szövetségének alelnöke szerint vannak törekvések a kormány részéről a szabályozás és a minőség javítására.

A közösségi médiában néhányan úgy vélik, hogy az idei Love Island szereplőgárdájának kritikája ösztönözheti a fiatal nőket a természetesebb megjelenés felé. Gaffka és Collins hangsúlyozzák, hogy az embereknek csak azokon az eljárásokon kellene átesniük, amelyek boldoggá teszik őket, de fontos a tájékoztatás a kockázatokról és a kezeléseket végzők képesítéséről. A Love Island korábban kritikát kapott, mert nem támogatta a versenyzőit a műsorból való távozás után, ami mentálisan megterhelő lehet.