Wiz Khalifa letartóztatása Romániában

A román rendőrség őrizetbe vette Wiz Khalifát, miután a rapper egy füves cigarettát szívott a costinești-i Beach, Please! fesztiválon. A Transtelex szerint az eset szombaton történt, amikor Khalifa a koncertje közben rágyújtott a kábítószert tartalmazó cigarettára.

A román hatóságok megerősítették, hogy nyomozást indítottak egy amerikai állampolgár ellen, aki a színpadon fogyasztott kannabiszt, és akinél összesen 18 grammnyi mennyiséget találtak. A Transtelex hozzátette, hogy Romániában a kábítószerek, így a kannabisz birtoklása bűncselekménynek minősül, és akár 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal is sújtható.

A TikTokon kezdtek el terjedni különböző felvételek az incidensről, amelyek alapján először nem lehetett biztosan tudni, hogy álhírről vagy a valóságról van-e szó. A rendőrség azonban hivatalos közleményben jelentette be, hogy büntetőeljárást indítottak az amerikai állampolgárságú férfi ellen, aki a zenei fesztivál színpadán kannabiszt fogyasztott.

Wiz Khalifának, akinek saját fűmárkája is van Khalifa Kush néven, valószínűleg nem szóltak a romániai kábítószer-törvényekről, amelyek szerint a kannabisz veszélyes drognak számít, és birtoklása súlyos büntetésekkel járhat. A rapper 18 gramm kannabiszt birtokolt, valamint hozzáfűzték, hogy a színpadon is rágyújtott egy saját gyártású füves cigire.