Egy bátor vaddisznó anya megmenti malacát egy leopárd támadásából

Afrikában készült elképesztő felvételek tanúskodnak arról, hogy egy nőstény varacskos disznó hogyan mentette meg fiatal malacát egy leopárd támadásától.

Zambiában, Lusaka közelében készült felvételeken látható, hogy egy nőstény leopárd meglepetésszerűen támadt egy varacskos disznó családra, és elkapott egy malacot. Az anya azonban nem hagyta annyiban a dolgot, hatalmas agyaraival a leopárd hasába vágott, és a levegőbe emelte, így a kölykét is kiszabadította a ragadozó szorításából. A leopárd a meglepetéstől elengedte a malacot, és elmenekült a sűrű növényzetbe. A kis malac így épségben maradt, köszönhetően anyja védőösztönének és erejének. Ezt a rendkívüli eseményt Amir Khatri, egy vadvilági fotós örökítette meg.

Khatri elmondása szerint a leopárdot követte, amikor tanúja lett ennek a meghökkentő eseménynek. Kezdetben úgy gondolta, hogy a kismalacnak vége, de az anya bátorsága és erőteljes beavatkozása révén a leopárd elmenekült, ami lenyűgöző látványt nyújtott. A fotós szerint az incidens egyértelműen bizonyítja, milyen bátrak ezek az állatok.