Trump elleni merényletkísérlet részletei

Egy rendőrtiszt szemtől szemben került a merénylővel, még mielőtt az tüzet nyitott volna, de nem tudta semlegesíteni a támadót – derült ki a The Washington Post beszámolójából.

Butler megye seriffje, Michael T. Slupe elmondása szerint egy helyi rendőr éppen elég magasra mászott fel ahhoz, hogy lássa a tetőn a merénylőt, azonban a támadó észrevette és fegyverét ráirányította a rendőrre. Mivel a rendőr a tető szélébe kapaszkodott és nem volt fegyver a kezében, gyorsan leugrott, hogy elkerülje, hogy a merénylő lelője.

A seriff szerint a merénylő, Thomas Matthew Crooks, rögtön ezután kezdett tüzelni Donald Trump amerikai elnökjelöltre és a kampánygyűlés résztvevőire. Slupe hozzátette, hogy az érintett rendőr egy kérés nyomán indult el, hogy azonosítson egy gyanúsan viselkedő személyt, de nem részletezte, hogy milyen szintről érkezett a kérés.

A CNN információi szerint az ellenőrzőkapuknál is felmerült egy gyanús alak, akire rádión keresztül hívták fel a kollégák figyelmét, hogy kövessék nyomon. Ezt az információt állítólag megosztották a Trumpot védő Secret Service-szel is.

A Pentagon megerősítette, hogy Crooksnak nem volt kapcsolata az amerikai haderővel. Az elkövető munkahelye, egy ápolási és rehabilitációs központ, megerősítette, hogy Crooks ott segítőként dolgozott.

: The Washington Post