Ralf Schumacher coming outja az Instagramon

Az egykori Forma-1-es pilóta, Ralf Schumacher bejelentette, hogy meleg, és ezt egy Instagram-poszton keresztül tette közzé a nagyközönség számára.

Ralf Schumacher, aki Michael Schumacher öccse, vasárnap este osztotta meg az Instagramon, hogy azonos nemű párkapcsolatban él, és ezzel egyidejűleg bemutatta a párját is egy közös képen, ahol karonfogva nézik a naplementét. A 49 éves volt versenyző a közösségi médiában közzétett bejegyzésében kiemelte: „A legszebb dolog az életben az, amikor a megfelelő partner van melletted, akivel mindent megoszthatsz”.

A bejelentésre számos pozitív visszajelzés érkezett, amelyek a poszt alatt olvashatók. Ralf korábban, 2001 és 2015 között volt házas Cora Brinkmannal, és fiuk, David Schumacher is autóversenyzőként követi családja hagyományait. David jelenleg 22 éves, és ő is hozzászólt a képhez: "Nagyon örülök, hogy végre találtál valakit, aki mellett jól és biztonságban érzed magad. 100 százalékban mögötted állok, apa, gratulálok. Minden jót kívánok nektek" – írta.

Ralf Schumacher 1997 és 2007 között versenyzett a Forma–1-ben, és összesen három csapatnál, a Jordannél, a Williamsnél és a Toyotánál fordult meg. Tíz év alatt hatszor nyert futamot és huszonhétszer állt dobogón.

Jelenleg az F1-ben nincs nyíltan meleg pilóta. Az utolsó ismert homoszexuális versenyző a sportágban Mike Beuttler volt, aki 1971 és 1973 között versenyzett, és bár gyakran vitte magával a barátnőjét a versenyekre, sokan sejtették, hogy a saját neméhez vonzódik, és 1988-ban halt meg. A négyszeres bajnok Sebastian Vettel két éve arról beszélt, hogy a Forma-1 már eljutott odáig, hogy egy meleg versenyző felvállalhatná az identitását. Ralf Schumacher coming outja ebben a tekintetben történelmi jelentőségű lehet, hiszen ő az első, aki nyíltan vállalja a melegségét a Forma-1 világában.

Ralf közeli barátja, Carmen Geiss német színésznő a bejelentésre reagálva elmondta: „A coming outingja nem csak személyes diadal, hanem annak a jele is, hogy végre képes félelem és szégyenérzet nélkül megélni és szeretni a valódi identitását”. Érdekesség, hogy Ralf fia, Davidnek magyar barátnője van, a fiatal pilóta évek óta egy párt alkot a szintén autóversenyző Keszthelyi Viviennel.