"Nem voltak fizetett statiszták" - Ónodi Eszter a Meseautó forgatásáról mesélt

Ónodi Eszter, a Meseautó című film Kovács Vera szerepében tündöklő színésznője, a forgatás kulisszatitkairól és személyes élményeiről mesélt.

A 2000-es évek elején bemutatott Meseautó film forgatásáról mesélt Ónodi Eszter, aki a filmben Kovács Vera karakterét alakította. A Jászai Mari-díjas színésznő szerint a forgatások általában egy álomvilágba repítették, ahol minden pillanatot eufóriában élt meg. Ónodi a stábbal való együttműködést is nagyon pozitívan értékelte, különösen Stohl András, Bajor Imre és Kern András társaságában töltött időt emelte ki. A színésznő szerint a film egyik legemlékezetesebb jelenete volt, amikor Kern András kisgatyában sétált végig az Erzsébet hídon, ahol a látható statiszták valójában csak véletlenül arra járó emberek voltak.

Ónodi Eszter elárulta, hogy a szerep kedvéért tanult meg görkorizni, amihez egy profi edző segítségét vette igénybe. A fék nélküli görkorcsolyázás elsajátítása után a színésznő maga is görkorizott a film számos jelenetében, bár a bonyolultabb trükköket mások végezték.

A Meseautó újraalkotásával kapcsolatban Ónodi úgy véli, hogy nem az elődök utánzása, hanem egy teljesen új alkotás létrehozása volt a cél. A színésznő tisztában volt azzal, hogy a film vegyes fogadtatásra számíthat, de végül sokan szerették meg. Ónodi szerint a film népszerűsége miatt sokan még ma is emlékeznek rá ebben a szerepben.

A színésznő úgy érzi, hogy a film által vállalt szerepet sikerült hoznia, és bár nem tartja karrierje legfontosabb alakításának, a forgatás során rengeteget tanult a filmkészítésről és a népszerűség kezeléséről is.