A montenegrói volt államfő elleni merényletterv hírei

A montenegrói rendőrség megerősítette Milo Djukanovic volt montenegrói köztársasági elnök védelmét, de cáfolta azokat a médiában megjelent híreszteléseket, amelyek szerint merényletet terveznek a politikus ellen.

A montenegrói közszolgálati televízió, az RTCG szombati beszámolója szerint felmerült egy olyan hír, hogy egy külföldi bűnszervezet merényletet tervez Milo Djukanovic ellen. A montenegrói rendőrség több közleményben is hangsúlyozta, hogy sem a volt államfő, sem a biztonsági szolgálatok nem tájékoztatták őket ilyen tervről, és nem kértek közreműködést a rendőrségtől.

A Pobjeda és a Vijesti hírportálok szerint egy belgrádi szervezett bűnözői csoport állhat a tervezett merénylet mögött, amelynek tagjai nemcsak Szerbiában, hanem Bosznia-Hercegovinában és Albániában is aktívak.

Milo Djukanovic korábban, 2016-ban is célpontja volt egy puccskísérletnek, amikor is a kormány elleni államcsínyt próbáltak végrehajtani. Ebben az ügyben nemrégiben, pénteken hoztak ítéletet, és minden vádlottat felmentettek.