Katalin hercegné a wimbledoni döntőn

Katalin hercegné vasárnap megjelenik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes döntőjén, ami második nyilvános eseménye lesz rákdiagnózisa óta.

Márciusban Katalin hercegné egy videónyilatkozatban tette közzé, hogy rákbetegséggel küzd és kemoterápiás kezelését már elkezdte. Vilmos herceg felesége azóta csupán egyetlen nyilvános eseményen, a Trooping the Colour nevű ünnepségen vett részt, amelyet a brit uralkodó tiszteletére rendeztek. Közösségi oldalán megosztotta, hogy a betegségével való küzdelem során változó állapotban van, de tervezi a fokozatos munkába való visszatérést.

A Kensington-palota megerősítette, hogy a hercegné jelen lesz a londoni All England Lawn Tennis and Croquet Clubban megrendezésre kerülő Wimbledoni teniszbajnokság férfi egyes döntőjében, ahol a győztes Carlos Alcaraznak – aki tavaly és idén is Novak Djokovicot múlta felül a fináléban – Katalin adta át a trófeát. Katalin, aki nem vett részt a szombati női döntőn, évek óta rendszeresen megjelenik a prestízs tenisztornán, és hagyományosan ő adja át a győztesnek járó trófeát.

A döntőre vasárnap 15 órakor kerül sor magyar idő szerint. A hercegnét, aki a Wimbledoni Teniszklub védnöke, állva tapsolták, amikor elfoglalta helyét a királyi páholyban, lányával, Sarolta hercegnővel együtt. A rajongók már az év elején nagyon aggódtak Katalinért, hiszen a palota bejelentette, hogy alhasi műtétet végeznek majd rajta. Sokáig nem lépett a nyilvánosság elé, és eltűntként tartották nyilván, amíg márciusban nyilvánosságra nem hozta rákdiagnózisát.

Azóta Katalin körül lenyugodtak a kedélyek, és a hercegné minden erejével a gyógyulására koncentrál. A palota nemrég jó híreket közölt a hercegnéről, aki a III. Károly király születésnapjára rendezett Trooping the Colour eseményen tért vissza először, és integetett a Buckingham-palota erkélyéről. A wimbledoni teniszbajnokság férfi döntője az egyik olyan nyári rendezvény, ahol a hercegné részt vesz. Katalin hercegné visszatért, és a lelátón, a királyi páholyban ülve, szemmel láthatóan egyre jobban van, mosolyogva integetett a rajongóknak.

Katalin hercegné egy lila ruhát viselt a tenisztorna férfi döntőjén, és a fotók bizonyítják, hogy a többi néző is nagyon örült annak, hogy Vilmos herceg felesége visszatért, és láthatólag jól van. A hercegné mellett feltűnt a húga, Pippa Middleton is, de Vilmos herceg és a legidősebb gyermekük, György herceg nem tartott vele, mivel ők várhatóan Berlinben lesznek, hogy megnézzék a foci Eb-döntőt, ahol Anglia játszik Spanyolország ellen. A walesi hercegi családnak sűrű napja volt ma: Vilmos walesi herceg és idősebb fia, György herceg a berlini Olimpiai Stadionban nézte meg a futball-Eb döntőjét, ahol Anglia és Spanyolország válogatottja küzdött a győzelemért, és találkoztak VI. Fülöp spanyol királlyal is.