Jövő heti időjárás: marad a kánikula, de érkeznek a zivatarok

A következő héten is kitart a meleg idő, de egyre több helyen kell számítanunk csapadékra. A hőmérsékleti értékek jelentős ingadozást mutatnak, a hét elején akár 41 fok is lehet.

A jövő héten várható időjárásról szóló előrejelzés szerint továbbra sem szabadulunk a melegtől, a hőmérsékleti értékek a 30 és 41 fok közötti tartományban mozognak majd. A legmagasabb hőmérséklet kedden várható, amikor a hőmérő higanyszála akár a 41 Celsius-fokot is elérheti. Hétfőtől vasárnapig a minimum hőmérséklet 13 és 26 fok között alakulhat országszerte.

A hét elején, hétfőn napos időre lehet számítani, kevés fátyol- és gomolyfelhővel, helyenként záporokkal és zivatarokkal. A zivatarokhoz erős, esetleg viharos széllökések is társulhatnak, bár délutánra legyengül a szél. A hétfői nappali hőmérséklet 32-39 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani, szórványosan záporokkal, zivatarokkal. A szél délkeleti, déli irányból északira, északnyugatira fordul, több helyen megélénkülhet, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 20-26 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, a belvárosokban és a vízpartokon melegebb, a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb értékekkel. Délután a hőmérséklet 35-41 fok közé melegszik fel.

Szerdán hasonló időjárásra lehet számítani, sok napsütéssel és gomolyfelhő-képződéssel, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Az Alpokalján a legkisebb az esély a csapadékra. Az északi szél többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A szerdai minimum hőmérséklet 20-26 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 31-39 fok között várható.

Csütörtökön napos időre lehet számítani fátyol- és gomolyfelhőkkel, helyenként záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkülhet, a zivatarokat erős, viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban 17-25, délután 31-38 fok között alakul, nyugaton és északkeleten lesz kellemesebb, délkeleten pedig a legmelegebb.

Pénteken sok napsütés várható, de elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkülhet, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet hajnalban 17-25, délután 30-36 fok között várható.

Szombaton kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett napos idő valószínű, néhol záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkülhet. A hőmérséklet hajnalban 15-23, délután 30-36 fok között alakul.

Vasárnap a megnövekvő fátyol- és gomolyfelhőzet mellett sok napsütés valószínű, elszórtan záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Az északi szél egyre többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. A hőmérséklet hajnalban 13-23, délután 30-36 fok között várható.