Megvillantotta nekünk magyar tudását a Sárkányok háza főgonosza

Ewan Mitchell, a Sárkányok háza sztárja, nemrégiben osztotta meg élményeit a sorozat forgatásáról és karakteréről, Aemond Targaryenről.

Ewan Mitchell, aki korábban Az utolsó királyság című sorozatban is szerepelt, most a Sárkányok háza című HBO-sorozatban alakítja I. Viserys király és Alicent Hightower másodszülöttjét, Aemond Targaryent. A karakter az első évad végére már annyi gonoszságot halmozott fel, hogy még a sorozat erőszakos világában is kiemelkedik. A második évad negyedik részében Aemond és sárkánya, Vhagar bemutatja az őbenne és a sárkányában rejlő elemi erőt.

Mitchell egy Zoom kerekasztalos videóbeszélgetés során beszélt az Indexnek karaktere komplexitásáról, és arról, hogy milyen érzés egy gonosz szereplőt alakítani a nagyköltségvetésű fantasy sorozatban. Kiemelte, hogy Aemond és Osferth karakterei között sok hasonlóság van, mindkettőjük esetében a megfelelési kényszer és a családi elvárások jelentős szerepet játszanak. Aemond esetében a sárkánya, Vhagar jelenti azt az erőt, amely lehetővé teszi számára, hogy történelmet írjon.

A színész szerint Aemond ijesztő megjelenése és sötét aurája részben abból fakad, hogy a karakter kiismerhetetlen és a Targaryenek hatalmi játszmáiban a perifériáról lép elő. Aemond szemfedője is hozzájárul a kiszámíthatatlanságához, és a nézők számára lehetőséget ad arra, hogy spekuláljanak a szándékairól.

Aemond és anyja, Alicent kapcsolata is befolyásolja a karakter viselkedését, és a frusztráció néha kitör belőle. Mitchell szerint Aemond számára a háború jelenti a lázadást, és a kapcsolatuk további olaj lehet a tűzre.

A színész elmondta, hogy Aemondot egy megtört személyiségként ismerjük meg, aki úgy éli az életét, mintha bármikor kész lenne örökre búcsút venni mindentől, ha szükséges. Ez a hozzáállás teszi lehetővé számára, hogy úgy gondolja, a szeretet gyengeség, és nem engedheti meg magának, hogy gyengének mutatkozzon.

Mitchell szerint a Sárkányok háza forgatókönyvei kiválóak, és a színészek számára hálás feladat a dialógusok átadása. Kiemelte, hogy a sorozatban a lenyűgöző épített díszletek és a valóságtól való elszakadás élménye különösen izgalmas számára.

A Sárkányok háza második évada szinkronnal és magyar felirattal nézhető a Maxon, ahol eddig négy rész érhető el a nyolc részes etapból, és minden hétfőn érkezik az új rész.