Shannen Doherty élete véget ért

Elhunyt Shannen Doherty, a Beverly Hills 90210 és a Bűbájos boszorkák színésznője. A csillag 53 éves korában veszítette el a rákkal vívott hosszú küzdelmet.

Shannen Dohertyt először 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal, amely sajnos 2017-ben kiújult, és ekkor már négyes stádiumú daganatot találtak a szervezetében. A színésznő halálhírét sajtósa, Leslie Sloane erősítette meg, aki elmondta, hogy Doherty családi körben hunyt el, szerettei és kutyája, Bowie körében. Haláláról a családja számolt be, és nyilatkozatukban leírták, hogy Shannen július 13-án, szombaton hunyta le örökre a szemét.

A Beverly Hills 90210-ben Brenda Walsh szerepében vált ismertté, ahol az eredeti sorozat 1990-es premierjét követően négy évadon keresztül láthatták a nézők. Később a Bűbájos boszorkákban Prue Halliwell karakterét formálta meg, és három évadon keresztül alakította a legerősebb boszorkát a testvérek közül. A sorozatban egyik testvérét Alyssa Milano alakította, aki most elismerte, hogy bár nem volt egyszerű a kapcsolatuk, Doherty nélkül "a világ kevesebb" és mélyen tisztelte őt.

Doherty 11 éves kora óta játszott sorozatokban, feltűnt a Father Murphy-ben és A farm, ahol élünkben is. A 2000-es években reality showkban szerepelt, gyakran saját életét bemutatva, és több filmben is játszott. 2020-ban jelentette be, hogy mellrákja kiújult, 2023-ban pedig, hogy az áttétek megjelentek az agyszövetében is, ami miatt meg is kellett műteni őt, hogy eltávolítsák a tumort.

Doherty 2019-ben még visszatért a Beverly Hills, 90210 rebootjában, de betegségét egészen addig titkolta, amíg Luke Perry, a sorozat egy másik sztárja hirtelen el nem hunyt. Idén tavasszal már azt nyilatkozta, hogy készül a halálra, és elkezdte kiüríteni az otthonát, hogy megkönnyítse a családja dolgát. Shannen Doherty halálával a szórakoztatóipar egy ikonikus alakját veszítette el. A család kéri, hogy ezekben az időkben hagyják őket magára, hogy békében gyászolhassanak.

A sors furcsa fintora, hogy alig pár hónapja hunyt el Doherty Beverly Hills, 90210-beli karakterének vőlegényét alakító David Gail. Dave Coulier, a Bír-lak színésze, aki a Bír-lak idején találkozott Dohertyvel, Twitteren emlékezett meg róla, megjegyezve, hogy kedves volt és gyönyörű a mosolya. Coulier a rákban elhunyt saját családtagjaira is gondolt ebben az időszakban.

Shannen Doherty halálára több híresség is reagált a közösségi médiában. Olivia Munn, aki saját mellrák elleni küzdelme közepette nemrég esett át masztektómián és méheltávolításon, megható üzenetet osztott meg Doherty egyik Instagram-posztjának kommentjében: "Repülj olyan magasan, barátom" – írta az amerikai színésznő. Kate Beckinsale szintén Shannen Doherty utolsó Instagram-posztjához kommentelt, amiben a színésznő a kemoterápiájáról beszélt, valamint arról is vallott, hogy bizakodó: "Szeretlek. Repülj magasra kedves, kedves, aranyos nő. Ez keményen üt. A szíved, a bátorságod és a kedvességed nagyon fog hiányozni" – írta a színésznő. Jason Momoa, a Trónok harca és az Aquaman sztárja szintén reagált Shannen Doherty halálhírére, összetört szív emojikkal fejezte ki szomorúságát.