Cserpes Laura átalakulásának titkai

Az énekesnő, Cserpes Laura megosztotta, hogyan sikerült megszabadulnia a felesleges kilóktól, és milyen életmódváltással érte el a jelenlegi kirobbanó formáját.

Cserpes Laura a Story magazinnak adott interjújában beszélt arról, hogy az utóbbi időben jelentős súlyfeleslegtől szabadult meg, amit életmódváltásával ért el. Az énekesnőnél tíz évvel ezelőtt állapították meg az inzulinrezisztenciát és a pajzsmirigy alulműködését, ami miatt kénytelen volt változtatni táplálkozási szokásain. Cserpes Laura számára a mediterrán diéta vált be, amely magában foglalja a halakat, húsokat és nagy mennyiségű zöldséget, valamint a tenger gyümölcseit is előszeretettel fogyasztja. Az énekesnő és párja gyakran főznek együtt, ami lehetővé teszi számukra, hogy odafigyeljenek az egészséges étkezésre, emellett Cserpes Laura kifejezetten élvezi a konyhában való kísérletezgetést.

Az énekesnő elismerte, hogy a desszertek és sütemények terén még van hová fejlődnie. Egy alkalommal, amikor édesapja látogatott hozzájuk, és Cserpes Laura éppen banánkenyeret sütött, amely cukor-, liszt- és tejmentes volt, apja csalódottságát nem tudta leplezni. Az édesapa viccesen megjegyezte, hogy a sütemény íze olyan, mintha a falat nyalogatná, ami nagy nevetést váltott ki mindkettőjükből.

Cserpes Laura hozzátette, hogy családjában ő az egyetlen, aki ennyire tudatosan étkezik, és úgy véli, hogy ez a helyzet valószínűleg nem is fog változni, mivel édesapja nem hajlandó lemondani a zsírosabb magyar ételekről. Az énekesnő elmondása szerint az életmódváltás eredményeit édesapja is elismeri, leginkább a leleteken, a közérzetén és a kilókban is megmutatkozó változásokon keresztül. Összesen hat-hét kilót fogyott, ami az ő esetében már látványos változást jelent. Cserpes Laura hangsúlyozza, hogy bár ritkán, de ő is enged a csábításnak, például egy nutellás palacsintát vagy egy szelet kovászos kenyeret is megenged magának, hiszen véleménye szerint, ha valaki nyolcvan százalékban egészségesen étkezik, akkor a maradék húsz százalékban belefér némi engedmény.