Ez a zenekar tuti felszántja a Sziget Fesztivál színpadát

Az idei Sziget Fesztiválon a zenei paletta rendkívül színes lesz, a technótól a popzenén át a mulatós dalokig minden megtalálható lesz a kínálatban. A rock rajongói sem fognak csalódni, hiszen érkezik a Dead Poet Society, egy olyan zenekar, amely garantáltan megmozgatja majd a közönséget.

A rockzene szerelmesei biztosak lehetnek abban, hogy a műfaj él és virul, amit nem csak a nagy elődök, mint az AC/DC, Guns N’ Roses, Aerosmith és Rammstein teltházas koncertjei igazolnak, hanem a fiatal generációk elszántsága is, hogy súlyosan betorzított gitárokkal hódítsák meg a színpadokat. A Dead Poet Society, amely Bostonban alakult – akárcsak az Aerosmith –, a Berklee College of Music neves intézményében csiszolta tudását, ami a könnyűzenei képzés egyik legelismertebb helyszíne világszerte.

A rock új hangja

A zenekar mélyre hangolt gitárjaival kifejezetten súlyos riffeket játszik, miközben slágeres dallamokat csempésznek a refrénjeikbe. Jack Underkofler énekes egyedi hangja és Trainspotting-ból kilépett imídzse tökéletesen illeszkedik a zenekar stílusához. A Wolfmother énekeséhez, Andrew Stockdale-hez hasonlító tenor hangja és vibrátója különleges élményt nyújt a hallgatónak. A Dead Poet Society zenéje változatos hangulatokat közvetít, mégis egységes marad, legyen szó a post-punkos My Condition-ről vagy az Imagine Dragonsra emlékeztető HURT-ról.

A zenekar tagjai tudásukat nem öncélúan használják fel, hanem úgy, hogy az a nagyközönség számára is befogadható legyen, koncertjeiken pedig kivétel nélkül lemezminőségű előadást nyújtanak. A HammerWorldnek adott interjúban a frontember kifejtette, hogy legújabb lemezükkel az igazságot szeretnék otthagyni a rajongóknál, és azt akarják, hogy a zene beszéljen az emberekhez, függetlenül attól, hogy éppen milyen életszakaszban vannak.

A Dead Poet Society 2013-ban alakult, első nagylemezüket 2015-ben adták ki Axiom címmel. A -!- című 2021-es albumukon szereplő .intoodeep. dalukkal váltak igazán ismertté, amit a Spotify-on több mint 20 millióan hallgattak meg. A legutóbbi albumuk, a Fission idén jelent meg, és a zenekar alaposan meg is turnéztatja. A Sziget Fesztiválon 2024-ben már a második koncertjüket adják majd, hiszen február végén már felléptek az Akváriumklubban. Akik akkor lemaradtak róluk, a Szigeten pótolhatják a mulasztást.