Magyarok ezrei keresik a népszerű turisztikai célpontok időjárását

A magyarországi internetezők körében egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az extrém időjárás és a hőségriadó iránt. A nyári turisztikai szezonban különösen megnő a népszerű turisztikai desztinációk, mint például Görögország, Olaszország, Horvátország, Spanyolország és Törökország időjárás iránti kereslet.

A HungaroMet a hétvégi időjárás-előrejelzését közzétette, amely szerint magas középhőmérsékletre és zivatarokra kell számítani Magyarországon. Hat vármegyére a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adták ki vasárnap éjfélig a hőség miatt. Emellett vasárnap az egész országban erős UV-B sugárzás várható, és a hétvégén helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Szlovéniában már megmozdult a légkör, és az ott kialakult zivatarok elérhetik hazánkat, sőt kis eséllyel rendszerbe is szerveződhetnek.

A Google Trends adatai alapján az elmúlt 12 hónapban a magyarországi internetes keresések során a "Horvátország időjárás" kifejezés volt a legdominánsabb a tavalyi nyári szezonban, amit az olasz és a görög verzió követett. Szeptember elején a "Görögország időjárás" kifejezés átvette a vezetést, majd ősztől májusig jelentős mérséklődés volt megfigyelhető az öt ország esetében.

Az elmúlt 30 napban a Horvátország iránti érdeklődés dominanciája volt megfigyelhető, amit Görögország, Olaszország és Törökország követett, Spanyolország pedig többnyire az ötödik helyen állt.

A "Görögország időjárás" keresési kifejezés iránti érdeklődés Budapesten volt a legintenzívebb, és a kapcsolódó lekérdezések között Zákinthosz, Paralia és Rodosz, valamint Korfu, Szárti és Kréta is megjelentek.

Az "Olaszország időjárás" keresési kifejezés iránti érdeklődés szintén Budapesten volt a legintenzívebb, a kapcsolódó lekérdezések között pedig Milánó, Bibione, Velence, Rimini és Caorle is szerepelt.

A "Horvátország időjárás" keresési kifejezés iránti érdeklődés Pest megyében volt a legintenzívebb, a kapcsolódó lekérdezések között Vir, Pula, Opatija, Split, Crikvenica, Rab és Selce került elő.

A "Spanyolország időjárás" keresési kifejezés iránti érdeklődés Komárom-Esztergom megyében volt a legintenzívebb, ahol a kapcsolódó lekérdezések között három labdarúgó-Európa-bajnoksághoz köthető és Barcelona időjárása iránti érdeklődés jelent meg.

Végül a "Törökország időjárás" keresési kifejezés iránti érdeklődés is Komárom-Esztergom megyében volt a legintenzívebb, ahol a Side időjárása és Isztambul időjárására való keresés intenzitásának növekedése volt megfigyelhető.