Milliós támogatások sorsa dőlhet el a Balatonnál

Közeledik az augusztus, és vele együtt érkezik a 2024-es Fülesbagoly Tehetségkutató idei, keszthelyi fordulója. A zenei megmérettetésre az egész országból érkeznek előadók, hogy hazavihessék a különféle díjak és elismerések valamelyikét, köztük a fesztiválfellépéstől, az előzenekari lehetőségen át egészen a sajtómegjelenésig mindenféle akad.

Idén díjat ajánlott fel többek közt a Zeneszöveg.hu, a WMMD, Keszthely városa, a Petőfi Rádió és TV, továbbá a Bagossy Brothers Company, aminek egyik koncertjén előzenekarként léphet fel egy szerencsés nyertes. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó előadók között hangszertámogatástól kezdve, videóklip forgatáson át médiamegjelenésig mindenféle nyereményt osztanak szét, ezeknek részleteiről a verseny közösségi média oldalain lehet informálódni.

Több lépcsős megmérettetés

Az előadóknak 2024. július 21-ig van lehetőségük nevezni, és az Index idén is ellátogat majd a versenyre. A legjobb tíz produkció egyenként 15 perces előadásban bizonyíthat a négy tagú zsűrinek, akik név szerint: Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője, F. Tóth Benedek kulturális újságíró, az Index főszerkesztő-helyettese, és Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus, zenész.

Az első helyezett zenekart automatikusan kvalifikálják a 2024-es Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjére, ahol a programsorozat többi helyszínének győzteseivel méretteti meg magát. Az országos győztes egymillió forint értékű hangszertámogatásban részesül, illetve a tíz legjobb produkció bekerül a Hangfoglaló Programba, ahol élő meghallgatáson vehetnek részt. Az ott kiválasztott zenekarok NKA-támogatásban részesülnek, amelynek értéke elérheti a négymillió forintot.

Keszthelyen tavaly, idén is

A Fülesbagoly Tehetségkutató 2023-as évadának keszthelyi fordulóján a Bad Acrobats zenekart választották győztesnek. A csapat korábbi angol dalszövegeiről a tavalyi fellépés előtt magyarra váltott, amihez némileg a stílusukon is igazítottak. A végeredmény komoly benyomást tett a zsűrire, amely egyöntetűen őket hozta ki győztesen.