Assassin’s Creed Shadows: Minden, amit tudni érdemes

Az Assassin's Creed sorozat legújabb része, az Assassin’s Creed Shadows, végre a régóta várt feudális Japánba kalauzolja el a játékosokat. Az Ubisoft ezzel a lépéssel a rajongók kérésének tesz eleget, bár a Sucker Punch már 2020-ban piacra dobta a Ghost of Tsushimát, amelyet szintén nagy sikerrel fogadott a közönség.

Az Assassin's Creed Shadows, amely november 15-én jelenik meg, egy érdekes fordulatot vesz azáltal, hogy a Syndicate játékhoz hasonlóan, ahol egy testvérpárt irányíthattunk, ezúttal is két különböző karakter áll a középpontban. A játékosok egy Naoe nevű shinobit és Yasuke-t, egy afrikai származású szamurájt irányíthatnak majd a kaland során.

Yasuke karaktere körül korábban botrány is kerekedett, mivel sokan nem tartották őt igazi japán hősnek. Pedig Yasuke valós történelmi személy volt, a 16. században élt, és Oda Nobunaga szolgálatában állt. A Shadows készítői a történelmi tényeket fikcióval egészítik ki, ami az Assassin's Creed-sorozatra jellemző módon történik.

Az új játékban az egyik főszereplő, Yasuke, nem teljesen fiktív karakter, ami szakítást jelent a sorozat korábbi hagyományaival. Az Ubisoft ígéretei szerint a játékban szabadon váltogathatunk majd a két főhős között, és olyan párbajokra számíthatunk, amelyeket a Kurosawa-filmekben láthattunk.

Az Assassin's Creed Shadowsban a játékosok maguk dönthetik el, hogy milyen sorrendben szeretnék kiiktatni a célpontjaikat, hasonlóan az AC: Mirage-hoz és az eredeti Assassin's Creedhez. A játékban egy Origins-szintű térkép várja majd a felfedezőket, ahol a feudális Japán különböző helyszíneit járhatják be. A készítők nyilatkozatai alapján az Animus és a jövőbeli szál valamilyen formában jelen lesz a játékban.

Az Assassin's Creed Shadows PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en lesz elérhető a megjelenés napján, 2022. november 15-én.