Hétfő hajnalig nyitva tarthatnak az angliai pubok az Európa-bajnokság döntője után

A brit belügyminisztérium bejelentése értelmében az angolok vasárnap esti Európa-bajnoki döntője után a pubok, bárok és egyéb vendéglátóhelyek hétfő hajnali 1 óráig maradhatnak nyitva.

Anglia szerdán jutott be a vasárnap 21 órakor kezdődő berlini döntőbe, miután a dortmundi elődöntőben 2-1 arányban legyőzte Hollandiát, Harry Kane és Ollie Watkins góljaival. A spanyol válogatott lesz az ellenfél az Európa-bajnoki címért folytatott küzdelemben.

A kivételes nyitvatartási engedély a törvényben előírt 23 óra helyett került kiadásra, és nem csak Angliában, hanem Walesben is érvényes lesz. A londoni belügyi tárca tájékoztatása szerint a nyitvatartási idő "országos jelentőségű, kivételes események" alkalmával két órával meghosszabbítható.

Emma McClarkin, a Brit Sör- és Pubszövetség vezérigazgatója arra kérte a szurkolókat, hogy a döntő idejére látogassanak el helyi pubjukba. A brit vendéglátószektor szakmai szervezetének, a UKHospitality-nak az előzetes becslései szerint az angol válogatott döntőbe jutása önmagában 120 millió fonttal (több mint 56 milliárd forinttal) növelheti a vendéglátóhelyek forgalmát. Az Európa-bajnokság teljes időtartama alatt pedig a szektor várhatóan 800 millió font (374 milliárd forint) pluszbevételhez juthat.