Titokzatos amerikai milliárdos megajachtjának tervei

A hajóépítés új csúcsteljesítményének számít a Project Arwen névre keresztelt megajacht, amelyet egy ismeretlen amerikai milliárdos, egy technológiai cég tulajdonosa rendelt meg. A 114 méter hosszú hajó 2026-ra várhatóan elkészül, ami a szakértők szerint rendkívül szoros határidőnek számít.

A terveket az amerikai Pindaros cég dolgozta ki, míg a kivitelezést a német Dorries Yachts végzi, kihasználva a modern technológia összes előnyét. A megajacht büszkesége egy húszméteres úszómedence lesz, amelynek feszített víztükre az óceánban folytatódni látszik. A medence egy hidraulikus rendszer segítségével emelhető magasba, így növelve a hátsó fedélzet területét.

A fedélzeten összesen 12 vendég számára hat kabin áll majd rendelkezésre, míg a 18 személyzetnek kialakított kabin a fedélzet alatt helyezkedik el. A belső terekben arany és plüss dominál, a lakótereket pedig hatalmas üvegablakokkal látták el. Az emeleteket egy lenyűgöző csigalépcső köti össze, amelyet a méltatók szobrászati mesterműnek tartanak.

A jacht kényelmi szolgáltatásai között wellness-részlegek, teljesen felszerelt edzőterem, számos társalgó, két mozi, télikert, gyógyfürdő, bárok, fodrász- és szépségszalon, valamint helikopter-leszálló is megtalálható. A tulajdonos saját lakosztálya dupla fürdőszobával, irodával, gardróbszobákkal, valamint exkluzív nappali és étkezősarokkal büszkélkedhet, így lehetősége van teljesen elkülönülni a vendégektől.