Tolnay Klári egykori budai villája 236 millió forintért cserélt gazdát

A híres színésznő, Tolnay Klári és első férje, Ráthonyi Ákos egykori otthona, egy budai villa, 236 millió forintért talált új tulajdonosra. A Mandiner információi szerint az ingatlan hosszú ideig volt a piacon, és bár sok érdeklődő akadt, a házhoz fűződő legendák miatt többen visszaléptek a vásárlástól.

A Buda egy csendes részén található, 5+1 szobás, 204 négyzetméteres, nagy teraszos, kertkapcsolatos lakás eredetileg 249 millió forintos áron került meghirdetésre, de a hirdetés péntek reggelre eltűnt az ingatlan.com oldaláról. Egy befektető végül 236 millió forintért vásárolta meg, aki lakásokat tervez kialakítani a villából, ami sajnos a gyönyörű, nagy terek és a korhű stílus eltűnését jelenti.

A Blikknek nyilatkozó informátor szerint a tulajdonos örült, hogy végre talált egy komoly érdeklődőt, mivel nem volt könnyű eladni az ingatlant. A turisták gyakran csak megnézni jöttek, de vásárolni nem akartak, és a befektetők is sokallták az árat. Az ingatlan rossz híre, miszerint ez Tolnay Klári "horrorháza", tovább nehezítette az eladást.

Tolnay Klári és Ráthonyi Ákos 1938-ban költöztek be a villába, ahol a színésznő számos magánéleti drámát élt át. Itt született meg második gyermekük, egy kisfiú, aki azonban nem sokkal később elhunyt. A házat egy bombázás is érte, ami komoly károkat okozott, és ekkor hagyta el a színésznő végleg a villát és férjét is.

Tolnay Klári lánya, Zsuzsa, akit nagyszülei nevelték fel, végül szintén a színészi pályát választotta. Bár anya és lánya kapcsolata nem volt felhőtlen, egy közös nyaralás során sikerült kibékülniük. Zsuzsa 2007-ben hunyt el, de addig ápolta édesanyja emlékét.