A világ első, macskákkal látogatható kiállítása nyílik meg Sanghajban

A Sanghaj Múzeum új tárlata egyedülálló lehetőséget kínál a cicák számára, hogy gazdáikkal együtt felfedezhessék az ókori Egyiptom műkincseit, és megtudhassák, vajon a mai világban is ugyanolyan tisztelet övezi-e őket, mint az egykoron.

Július 18-án nyílik meg a kiállítás, amely egy évig lesz látogatható, és több mint 780 műkincset vonultat fel az ókor különböző korszakaiból, melyek közül sokat most láthat először a közönség Ázsiában. A tárlat különlegessége, hogy a macskák is részt vehetnek a kulturális élményben, amelynek során a gazdáik kíséretében bejárhatják a múzeum termeit.

A kiállításra számos relikvia érkezett Básztet istennő kultuszának központjából, Bubasztisz városából, amely az ókori Egyiptomban a védelmezés és spiritualitás szimbólumaként tisztelt macskaistennő, Básztet tiszteletére épült. Csu Hsziaopo, a múzeum kurátora kiemelte, hogy a macskák iránti tisztelet és csodálat egyaránt jellemző az ókori egyiptomiak és a mai kínaiak kultúrájára.

A házikedvencek számára kijelölt 10 különleges estén a múzeum legfeljebb 200 macskát fogad be, és minden szükséges intézkedést megtesz a négylábú látogatók kényelméért. Az állatorvosok mellett macskahordozókat és kisállat-babakocsikat is biztosítanak a cicák számára.

A kiállítás szervezői hangsúlyozzák, hogy a macskás estéket követően a múzeumot alaposan fertőtlenítik, így a következő napon már a hagyományos látogatók is gondtalanul élvezhetik a műkincseket.