Óceánba zuhant egy túrahelikopter Hawaii egyik szigeténél

Egy holttestet megtaláltak, de két eltűntet még mindig keresnek, miután egy túrahelikopter az óceánba zuhant a hawaii Kauai sziget partjainál.

A tragikus baleset a Na Pali partvidéktől mintegy 500 méterre történt, amikor a Robinson R44-es típusú helikopter, mely az Ali'i Kauai Air Tours & Charters utazásszervező céghez tartozik, a vízbe csapódott. A rendőrséget a part menti túraútvonalon kirándulók értesítették a szerencsétlenségről. Az egyik utas holttestét a riasztás után egy órával találták meg, azonban a kutatás a további két eltűnt utas után folytatódik. A mentési műveletekben az Egyesült Államok parti őrsége, Kauai sziget tűzoltósága és katasztrófavédelme vesz részt, és az esetet az országos közlekedésbiztonsági tanács is vizsgálja.

Kauai szigete, ahol a baleset történt, a vulkáni eredetű Hawaii-szigetek egyike, és az Egyesült Államok huszonnegyedik legnagyobb szigeteként ismert. A turisták által kedvelt üdülőhely, különösen a magas hegyekkel, rőt sziklákkal és meredélyekkel tarkított Na Pali partvidék, helikopteres túráiról és búvárkodási lehetőségeiről vált híressé.