A Goodwood Festival of Speed balesetes kezdete

Az idei Goodwood Festival of Speed nem kezdődött zökkenőmentesen, az első nap egy 2000 lóerős hiperautó összetört a rajtnál.

A világ egyik legizgalmasabb autós rendezvényén, a Goodwood Festival of Speed-en történt az eset. Az esemény első napján az egyetlen Lotus Evija X modell a rajtnál a szalmabáláknak ütközött, ami következtében az autó eleje megrongálódott.

Szerencsére az incidens során senki sem sérült meg. Fontos megjegyezni, hogy az Evija X négy villanymotorja összesen 2011 lóerőt és 1704 Nm nyomatékot képes előállítani, ami óvatosságot követel a vezető részéről.

A Lotus Evija X 70 kWh-s akkumulátorcsomagjával rendkívül gyors gyorsulást képes produkálni: kevesebb mint 3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, 6 másodperc alatt éri el a 200 km/h-t, és mindössze 9 másodperc szükséges a 300 km/h sebesség eléréséhez. A modell végsebessége pedig meghaladja a 350 km/h-t.

Az Evija X nem csak gyors, hanem rekorder is: idén 6 perc 24 másodperc alatt teljesítette a Nordschleife versenypályát, ezzel új rekordot állítva fel a sorozatgyártású autókra épülő egyedi kocsik kategóriájában.