Az évszázad indiai luxusesküvője élő közvetítéssel

Már hónapok óta tartanak előbulikat, de most hétvégén végre sor kerül Ázsia leggazdagabb emberének fiának, Anant Ambaninak és gyerekkori szerelmének, Radhika Merchantnak az esküvőjére. A hollywoodi celebek és világsztárok fellépéseivel tarkított, ötnapos ünnepségen a világhírű magyar szimfonikus zenekar, a Budapest Scoring Orchestra is színpadra lép, akiket a család külön meghívott. A tradicionális indiai szertartás-sorozatot a Reliance Industries milliárdos tulajdonosának, Mukesh Ambaninak a vagyonából finanszírozzák, és az egészet élőben közvetítik.

Az Ambani-család nem sajnálja a pénzt az esküvőre, Mukesh Ambani, a Reliance Industries tulajdonosa, 115 milliárd dolláros vagyonával a világ 10. leggazdagabb embere. Anant Ambani, aki a családi vállalat energetikai üzletágában dolgozik, és menyasszonya, Radhika Merchant, az Encore Healthcare igazgatótanácsának tagja, már március óta készülnek a nagy napra.

A márciusi előbulin Rihanna lépett fel, és olyan hírességek, mint Mark Zuckerberg, Bill Gates és Ivanka Trump is részt vettek az eseményen. A vendégek luxussátrakban szálltak meg, és a család jótékonykodásával is hírbe hozták őket, például ételosztással és templomépítéssel Dzsamnagar városában.

Az előbulik során Justin Bieber is fellépett, és a vendégeket híres előadók szórakoztatták, mint a Backstreet Boys, Pitbull, Katy Perry és Andrea Bocelli. Bieber fellépése után azonnal távozott, hogy terhes feleségéhez térjen haza. Az előbulik összköltsége 600 millió dollár körülire tehető.

A négy napos esküvőn Adele, Drake és más A-listás sztárok is felléphetnek, bár Adele fellépését sem a család, sem Adele eddig nem erősítette meg. Kim és Chloé Kardashian, Priyanka Chopra és Nick Jonas, Tony Blair, Hillary Clinton és a Beckham-házaspár is megjelentek már az eseményen. Az esküvőn a Budapest Scoring Orchestra is színpadra lép, akik a világhódító dél-koreai sorozat, a Squid Game és a Wednesday című Tim Burton-produkció zenei aláfestését is kölcsönözték.

Anant és Radhika a Jio World Convention Centre-ben házasodik össze, és a család egy privát ünnepséget is tart az alkalmazottaik számára. A mumbaiak a közlekedési káosz miatt várják az esküvő végét, a város főbb útjait naponta több órára lezárják, amíg az ünnepségek hétfőn véget nem érnek. A család továbbra is jótékonykodik, ételosztást tartottak, és 50 hátrányos helyzetű pár esküvőjét is finanszírozták.

Az esküvő költségei nem nyilvánosak, de becslések szerint 132-156 millió dollár közötti összegre rúghatnak. Az Indian Express elemzője szerint az Ambani-család politikai befolyással és szociális tőkével rendelkezik, ami lehetővé teszi számukra a hónapokig tartó ünnepségeket, miközben az ország gazdagjai a vagyonuk nagy részét birtokolják. Mások szerint azonban az esküvő pozitív gazdasági hatással lehet Indiára.

: (Források: Index, BBC, Guardian) : (Forrás: BBC)