A párizsi olimpia jelentős veszteséget okozhat a légitársaságoknak

A közelgő párizsi nyári olimpia nem csak a sportolók és a nézők számára jelent nagy eseményt, hanem a légitársaságok számára is komoly kihívást. A Delta Air Lines vezérigazgatója, Ed Bastian szerint a turisták idén nyáron elkerülik Párizst, ami akár 100 millió dolláros bevételkiesést is okozhat a cégnek.

Több mint 10 000 sportoló tervezi, hogy részt vesz a párizsi olimpián, azonban a város turisztikai vonzereje csökkenhet az idén nyáron. Ed Bastian, a Delta Air Lines vezérigazgatója elmondta, hogy az utazók más úti célokat részesítenek előnyben, ami jelentős, 100 millió dolláros veszteséget jelenthet a légitársaságnak az európai utazási szezonban.

A Delta jelentős szereplője a transzatlanti járatok piacának, különösen Párizs esetében, ahol az Air France-szal közösen a piaci részesedés mintegy 70 százalékát birtokolják. Az olimpiai játékok miatt azonban kevesebb turista látogathatja a francia fővárost, ami a Delta mellett az Air France-KLM csoportnak is jelentős bevételkiesést okozhat, utóbbi 180 millió eurós veszteséget prognosztizál júniustól augusztusig.

Ed Bastian hozzátette, hogy bár az olimpia után várhatóan erős lesz a kereslet Párizs iránt, az olimpia alatt a szállodai árak jelentősen megemelkedhetnek. Az STR szállodai adatszolgáltató cég előrejelzése szerint a párizsi hotelárak az olimpia idején akár 45%-kal is magasabbak lehetnek, mint az előző év azonos időszakában.