A Gránit Alapkezelő megvásárolta a Kecskeméti Konzerv Kft-t

A Gránit Alapkezelő által menedzselt Főnix Magántőkealaphoz tartozó Agrár-Finance Kft. megvásárolta a Kecskeméti Konzerv Kft-t, ezzel növelve a magyar tulajdon arányát a hazai konzerviparon.

A Portfolio beszámolója szerint a tranzakció eredményeként a 2005-ben alapított, mintegy 250 főt foglalkoztató vállalat száz százalékban magyar tulajdonba került. A jelentős konzervipari céget korábban a német M Invest HU Gmbh és öt magyar magánszemély birtokolta, akik közül utóbbiak a generációváltás miatt döntöttek az értékesítés mellett. A vállalat jelenlegi menedzsmentje továbbra is kisebbségi tulajdonrésszel rendelkezik a cégben.

Mikesy Álmos, a Gránit Alapkezelő elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy céljuk a Kecskeméti Konzerv Kft. piaci pozíciójának erősítése, mind a hazai, mind az exportpiacokon. Hozzátette, hogy a Főnix Magántőkealap befektetéseinél kiemelt szerepet kap a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területe, és a jelenlegi tranzakció fontos mérföldkövet jelent ebben a folyamatban.

A befektetők további célkitűzései között szerepel a meglévő munkahelyek megőrzése, a helyi gazdákkal és termelőkkel való együttműködés erősítése, valamint a versenyképes és értékteremtő működés hosszú távú biztosítása. Mikesy Álmos hangsúlyozta, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari befektetéseikkel hozzá kívánnak járulni az ágazat modernizálásához, a fenntartható működés erősítéséhez és a magyar tulajdon részarányának növeléséhez.