Pluszban nyitott és zárt a BUX, erősödnek a magyar blue chipek

Emelkedéssel indult és zárt a nap az európai tőzsdéken, és a magyar tőzsde is pozitív hangulatban kezdte és fejezte be a kereskedést; a BUX index 0,5 százalékos emelkedéssel nyitott, majd 0,4 százalékos pluszban zárta a napot, 72 269 ponton áll.

A magyar tőzsdei index, a BUX, a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlagok fölött helyezkedik el, ami arra utal, hogy a hazai részvényindexen egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a fontosabb időtávokon. A hazai blue chipek árfolyama egyöntetűen pozitív irányba mozdult el, a Magyar Telekom, az OTP és a Richter árfolyama emelkedett, miközben csak a Mol árfolyama esett, ami tovább erősíti a kedvező piaci hangulatot.

A közepes kapitalizációjú részvények közül a Duna House és a Masterplast nyitott a legjobban, előbbi 3,5, utóbbi 2,6 százalékot erősödött, míg a Rába és a Zwack kezdte a leggyengébben a napot. A sor végén az Opus állt 0,2 százalékos emelkedéssel. A magyar tőzsdén a legjobban és leggyengébben teljesítő részvények között szerepelnek ezek a cégek.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 4,9 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de az öt legforgalmasabb papír között ma a Mol, a Richter, a Delta és a Magyar Telekom részvénye is helyet kapott, ami azt jelzi, hogy ezek a részvények különösen nagy érdeklődésre tartanak számot a befektetők részéről.

A cikkben szereplő információk nem tekinthetők befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.

: Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. : Forrás: Portfolio-Teletrader Kft.