A felsőoktatási felvételi sorrendjének módosítási határideje közeleg

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján a felsőoktatásba jelentkezőknek jövő keddig van lehetőségük a képzések sorrendjének módosítására. Ezt az e-felvételi rendszer "sorrendmódosítás" menüpontjában tehetik meg, és ez az egyetlen alkalom a változtatásra.

Az új szabályok értelmében, amelyeket először alkalmaznak a 2024. évi általános eljárás során, azok a jelentkezők, akik még nem éltek a sorrendmódosítás lehetőségével, július 16-ig tehetik ezt meg.

A jelentkezőknek ajánlott, hogy a sorrendmódosítást körültekintően, megváltozott döntésük vagy élethelyzetük figyelembevételével végezzék el, és ne pusztán az esélylatolgatás miatt.

A szeptemberben kezdődő képzések ponthatárait július 24-én hozzák nyilvánosságra, amelyeket elsőként a felvi.hu honlapon tekinthetnek meg az érdeklődők. Azok a jelentkezők, akik megadták a jelentkezéskor a mobiltelefonszámukat, az eredményekről sms-értesítést is kapnak aznap.

A besorolási határozatot, amely tartalmazza a felvételiző által szeptemberben megkezdhető képzést, a ponthatárok kihirdetése utáni nyolc napon belül teszik közzé az e-felvételi "hivatalos iratok" menüpontjában, és erről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.