Ausztráliában több mint 80 kengurut öltek meg

Ausztrália Victoria államában több mint 80 halott kengurut találtak, melyeket ismeretlen elkövetők öltek meg, a The Guardian szerint. A védett állatok tetemein lőtt sebeket és autóval való elgázolásra utaló sérüléseket fedeztek fel.

Az első bejelentés június 22-én érkezett, amikor több tucatnyi elpusztult erszényes maradványaira bukkantak egy legelőn. A helyszínre érkező szakemberek három még életben lévő, de súlyosan sérült állatot találtak, akiken sajnos eutanáziát kellett végrehajtani. Két kölyök azonban szerencsére életben maradt.

A következő nap további 19 halott kengurut találtak egy másik helyszínen. A hatóságok nyomozást folytatnak az esettel kapcsolatban, és felhívást intéztek a nyilvánossághoz, hogy aki bármilyen információval rendelkezik, az jelentkezzen.

Ausztráliában törvény tiltja a kenguruk vadászatát, és az elkövetők komoly büntetésekkel számolhatnak. Egy megölt állatért több mint 3 millió forintnak megfelelő pénzbírságot és akár hat hónap börtönt is kiszabhatnak. Az elkövetők így akár több száz millió forintos büntetéssel és több évtizedes börtönbüntetéssel is szembenézhetnek, ha elfogják őket.