Újabb döbbenetes reptéri káosz: 17 óra késéssel indult a Wizz Air járata Dubajból

Több mint 17 órás késéssel indult el Dubajból a Wizz Air szerda esti budapesti járata, ami jelentős kellemetlenséget okozott az utasoknak.

A Wizz Air W62498 számú járata, amely eredetileg szerda este 21:20-kor indult volna, csak csütörtök délután tudott felszállni. Az Utazómajom olvasójának, Magdolnának a beszámolója szerint a földi kiszolgáló cég személyzete a tervezett kapunyitás után nem sokkal bezárta a kaput, és az utasokat távozásra szólították fel. A kijelzőn hosszú ideig csak annyi volt olvasható, hogy „indulás július 12-én”, ami csak 2 percig volt látható, így sokan technikai hibára gyanakodtak.

Az érintett utasokat este buszokkal szállították különböző szállásokra, ahol vacsorát és reggelit biztosítottak számukra. Másnap reggel 8-kor visszatértek a reptérre, ahol a becsekkolás további késéssel kezdődött, és csak 11 óra körül kezdődött meg. Az indulás időpontját többször is módosították, végül 14:30-ra tűzték ki, az utasok ebédidőben gyorséttermi ételt kaptak a késés miatt. A járat végül 14:52-kor emelkedett a levegőbe.

Az utóbbi időszakban több hosszú késés és járatkimaradás is előfordult, Budapesten például volt, ahol az utasok közel 40 órát vártak. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerint a káoszt főként a légiirányítás és a nagy átmenőforgalom okozza, amely részben az ukrajnai háború, részben a Magyarországon alacsony légtérhasználati díjak miatt alakult ki.

A légiforgalmi irányítók szerint a helyzetet súlyosbítja, hogy a légitársaságok is hibáztathatók, mivel ők is trükköznek és próbálják másra hárítani a felelősséget. Azonban továbbra sem lehet tudni, hogy a gép miért nem indult el szerdán a kiírt időben.