Emberkereskedelem áldozata lett egy tinilány

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt vádat emeltek három személy ellen, akik éveken keresztül prostitúcióra kényszerítettek egy 14 éves lányt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a lány 2017-ben került kapcsolatba egy nála tíz évvel idősebb férfival, akibe beleszeretett és vele költözött együtt. Nem sokkal később a férfi és az édesanyja arra kényszerítették, hogy prostituáltként dolgozzon, fenyegetve azzal, hogy különben el kell hagynia a házat. A vádlottak előírták neki, hogy hetente hat napot kell dolgoznia, és a pénzét átadnia nekik.

A vád szerint a lányt, ha nem hozta a megszabott összeget vagy ellenszegült, fizikailag bántalmazták, többek között seprűnyéllel is megverték. A lány ebben az időszakban két gyermeket is világra hozott, de még terhessége és a szülések után is kényszerítették a prostitúcióra. Több mint három év alatt több millió forintot keresett, amit a vádlottak elköltöttek.

A lány végül egy ügyfelével alakított ki érzelmi kapcsolatot, aki segített neki megszökni és magához költöztetni. A főügyészség hat év fegyházat kért az anyára és a fiára, amennyiben beismerik tettüket az előkészítő ülésen, míg a szállításban segédkező harmadik vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetést javasoltak.