Szekér Gergő őszintén a melegségéről és annak fogadtatásáról, valamint Alekosz reakciójáról

Szekér Gergő, az énekes, aki élő adásban vállalta fel a melegségét, pozitív visszajelzéseket kapott a közönségtől, de Alekosz nem hagyta szó nélkül az énekes megjegyzéseit.

Szekér Gergő 29 éves korában döntött úgy, hogy nem titkolózik többé, és egy élő adásban vállalta fel a melegségét. A közeli barátai és családtagjai már korábban is tudtak a szexuális orientációjáról, de a nyilvánosság előtt eddig nem beszélt erről. Az énekes elmondása szerint korábban a menedzsmentjével kitalált történeteket használtak, hogy heteroszexuális énekesként tartsák számon, de ez a helyzet egy idő után már tarthatatlanná vált számára.

Gergő elárulta, hogy a coming outja előtt aggodalmak gyötörték, hogy vajon a zenei karrierjét veszélyezteti-e azzal, ha nyíltan vállalja a melegségét. Félt attól, hogy a bejelentés után csak a celebség marad számára, és az új Alekoszként emlegetik majd. Azonban a félelmei ellenére a közönség pozitívan fogadta őszinteségét, és több pozitív visszajelzést kapott, mint amire számított.

A Reggeli műsorban történt coming outja nem volt előre tervezett, Gergő csak felidegesítette magát a stúdióba menet, és spontán döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a szexuális orientációját. A meglepetés ellenére az énekes három hónapja arról beszélt, hogy korábban érte már hátrányos megkülönböztetés homoszexualitása miatt. Előzetes félelmeivel ellentétben azonban a közönség jól fogadta a coming outját. Gergő azt észlelte, hogy többen lettek rá kíváncsiak, és úgy érzi, az őszinte pillanatnak látott esemény miatt találtak meg újra. Eddig kizárólag pozitív visszajelzéseket kapott, és egyetlen olyan üzenet sem érkezett hozzá, ami arról szólt volna, hogy nem kellett volna ezt elmondania. Az énekes úgy érzi, hogy az őszinteség kifizetődött, és örül, hogy a coming outja után nem ez vált a fő témává vele kapcsolatban.

Azonban nem mindenki hagyta szó nélkül Gergő megjegyzéseit. Alekosz, akit az énekes példaként említett, reagált a kijelentésekre. Egy a Blikk szerkesztőségébe eljuttatott levélben Alekosz kifejtette, hogy büszke a celebritására, és senkinek sem javasolja, hogy lenézze a celebeket, mert "vagy így, vagy úgy, de a végén mindenki celeb akar lenni, vagy pedig egészen egyszerűen azzá lesz." Alekosz hozzátette, hogy ő egy "emelkedettebb kategória" képviselője, és bár nem fordul el alsóbb szintű sztártársaitól, úgy érzi, hogy ő egy művészi szintet képvisel. A realitysztár a levél végén sikert kívánt Gergőnek, és jelezte, hogy talán valamelyik műsorban majd találkoznak.