Vigyél a Holdra: Scarlett Johansson és Channing Tatum a holdraszállás körüli összeesküvés-elméletek nyomában

Megérkezett a magyarországi mozikba Scarlett Johansson és Channing Tatum legújabb filmje, a Vigyél a Holdra, amely a nézőket az amerikai holdraszállás idejébe repíti vissza, és egyben a világtörténelem egyik legnagyobb összeesküvés-elméletét dolgozza fel.

A 1969-es holdraszállás mind a mai napig érzékeny téma az Egyesült Államokban, hiszen bár az űrkutatás egyik jelentős mérföldköve, számos ember mégis kétségbe vonja annak valódiságát. A Vigyél a Holdra alkotói bátran vállalták fel ezt a sokat vitatott témát, és egy fikciós történetet szőttek köré, amely magyarázatot kínál arra, honnan eredhetnek a holdraszállás hitelességét megkérdőjelező elméletek.

A film rendezője Greg Berlanti, aki korábban több híres sorozatot is jegyzett, mint például a Riverdale, a Te, vagy a Dawson és a haverok, és a Free Guy című filmet is ő rendezte. A forgatókönyvet Keenan Flynn, Bill Kirstein és Rose Gilroy írta.

A szereplőgárda kiváló színészeket sorakoztat fel: Scarlett Johansson egy magabiztos marketingest, Channing Tatum pedig egy makacs NASA-vezetőt alakít, közöttük pedig kiváló a kémia. Woody Harrelson is fontos szerepet kapott, aki az önérdekű karakterek megformálásában mindig is otthonosan mozgott.

A történet szerint az Apollo küldetés nehézségekbe ütközik, mivel az amerikai elnökség számára kiemelten fontos, hogy megelőzzék a Szovjetuniót a Holdra szállásban. A NASA csökkenő népszerűsége miatt azonban Kelly Jones-nak, akit Johansson játszik, kell beavatkoznia, hogy karizmájával és magabiztosságával újra lelkesítsen mindenkit az űrkutatás iránt.

A Vigyél a Holdra a történelmi eseményeket szatirikus humorral ötvözi, miközben senkit sem sért meg, és a cselekmény sem válik komolytalanná. A film izgalmas és pörgős szórakozást ígér kifogástalan színészi alakításokkal.

Filmadatok

  • Magyarországi premier: 2024. július 11.
  • Játékidő: 132 perc
  • Rendező: Greg Berlanti
  • Forgatókönyvírók: Keenan Flynn, Bill Kirstein, Rose Gilroy
  • Főszereplők: Scarlett Johansson, Channing Tatum, Woody Harrelson, Ray Romano