Rendőr lőtt lábon egy futballistát a pálya szélén a vita hevében

Videóra vette valaki a lelátón, ahogy egy rendőr gumilövedékkel lábon lő egy játékos egy ifjúsági labdarúgó-mérkőzés végén. A sportolót azonnal kórházba kellett szállítani. Az eset Brazíliában történt.

A Centro Oeste 2–1-re nyert a Gremio Anapolis ellen, majd a lefújás után dulakodás robbant ki a pályán, írta meg a Globo című brazil napilap.

A rendőrök ezt látva azonnal megpróbáltak közbeavatkozni, igyekeztek minél előbb rendet tenni. Egyikük a vita hevében gumilövedékkel lábon lőtte a Gremio Anapolis kapusát, Ramon Souzát.

Souza borzalmas fájdalmak közepette sántikálni kezdett, a klubja pedig megerősítette, hogy a lövést követően a hálóőr azonnali kórházi kezelésre szorult. A Gremio Anapolis „bűncselekménynek” minősítette az esetet, és a lövést leadó rendőr felelősségre vonását követeli.

„Július 10-én egy olyan erőszakos, mocskos és szörnyű tettet követtek el az egyik játékosunk ellen, amelyet soha nem fogunk elfelejteni” – hangsúlyozták a klub képviselői.

A Gremio Anapolis az esetet követően fotókat tett közzé Souzáról, melyeken a kapus kötéssel a lábán látható.

A rendőrség később megerősítette, hogy belső vizsgálatot indítanak az ügyben. Azt ígérték, hogy kellő szigorral járnak el, amint begyűjtenek minden rendelkezésre álló információt.

„A rendőrség megerősíti elkötelezettségét a törvények betartása mellett, és megismétli, hogy nem tűri el a tagjai által elkövetett bármilyen visszaélést” – szögezte le a hatóság.