Joe Biden kampányának megpróbáltatásai

Peter Welch vermonti szenátor, a demokraták soraiban, arra kérte Joe Biden amerikai elnököt, hogy ne induljon újra 2024-ben, hangsúlyozva, hogy az ország érdekében kellene döntenie.

Peter Welch, aki 2023-ban került megválasztásra, az első hivatalban lévő felsőházi demokrata lett, aki nyíltan felszólította Joe Bident, hogy mondjon le a következő elnökválasztási kampányról. Welch véleménycikkében, amely a Washington Postban jelent meg, kifejezte tiszteletét az elnök iránt, mondván, hogy Biden "megmentette az országot egy zsarnoktól" és "korunk egyik legjobb elnöke volt".

Welch azonban úgy véli, Bidennek újra kellene értékelnie, hogy ő-e a legmegfelelőbb jelölt a Donald Trump elleni küzdelemre. A szenátor szerint Biden már egyszer megmentette az országot Trumptól, de most másnak kellene átadnia a stafétát. Welch hangsúlyozza, hogy a demokraták egykor erős államai, mint Minnesota, New Hampshire, Nevada, Arizona és Georgia, most a republikánusok felé hajlanak, ami aggodalomra ad okot.

A Vote Hub összesítése szerint a kongresszusi demokraták egyharmada támogatja Biden újbóli jelölését, míg az alsóházi képviselők tizede és a szenátorok harmada fejezte ki aggodalmát az elnökkel kapcsolatban. A képviselőházi demokraták öt százaléka, azaz tíz fő, már felszólította Bidet a visszalépésre.

A demokrata szenátorok egy zárt ajtók mögötti ebéd keretében fogják megvitatni az elnök újraválasztási esélyeit, Biden vezető tanácsadóinak jelenlétében.