Pásztor Ádám nem hosszabbít a Magyar Színházzal, a színházi világban más változások is történtek

A Magyar Színház közleményben tudatta, hogy Pásztor Ádám, a teátrum meghatározó művésze, nem hosszabbítja meg szerződését, és szabadúszóként kívánja folytatni pályafutását.

Pásztor Ádám a Magyar Színház társulati tagjaként töltötte az elmúlt időszakot, de a 35 éves színész úgy döntött, hogy szabadúszóként szeretne tovább dolgozni, ami csökkentett szerepvállalást jelent számára a teátrumban. A színház sajnálattal fogadta a színész váratlan döntését, aki évek óta az intézmény egyik legnépszerűbb karaktere volt.

A Magyar Színház vezetősége kiemelte, hogy a társulati szerződés meghosszabbításának elmaradása ellenére Pásztor Ádám a következő évadban a "Jó estét nyár, jó estét szerelem" című előadásban fog szerepelni, és reményüket fejezték ki, hogy a jövőben is több szerepben láthatják majd őt a színpadon.

A színházi világban nem ez az egyetlen változás: a Nemzeti Színházban Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó távozása, a Budapesti Operettszínházból kirúgott Sándor Péter visszatérése, Mészáros Árpád Zsolt új lehetőségei a Pesti Magyar Színházban, valamint Kerényi Miklós Máté folytatása a Madách Színházban is jelentős változásokat hozott. Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó tavaly novemberben szenvedett balesetet a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia-előadásán, és a történtek után Vidnyánszky Attila, a színház vezérigazgatója és az előadás rendezője lemondását jelentette be, amit azonban Csák János innovációs és kulturális miniszter nem fogadott el.

A Magyar Színház 2024/25-ös évadára új szerződéseket kötöttek, többek között Haumann Mátéval, Viczián Ottóval, Trokán Annával és Fülöp Kristóffal.

A Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, miután a Nemzeti Színház nyilvánosságra hozta, mekkora támogatást utalt a szakszervezet a balesetben megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó számára. A SzíDoSz hangsúlyozta, hogy a segélyezés részletei szigorúan érzékeny személyes adatok, és kizárólag a segélyezett dönthet azok nyilvánosságra hozataláról. Az ügy előzménye, hogy Vidnyánszky Attila állításait mind Szász Júlia, mind Horváth Lajos Ottó cáfolta, és a szakszervezet által nyújtott támogatás mértékét illetően is téves információk kerültek nyilvánosságra.