Gödöllői HÉV-en történt rablásért öt és fél év börtönt kértek

A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen, akik egy harmadik társukkal együtt kiraboltak egy fiút a gödöllői HÉV-en. Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint az ügyészség öt és fél év börtönbüntetést indítványozott a két vádlott számára.

Az egyik vádlott részben beismerő vallomást tett, míg a másik azt állította, hogy csupán megvédeni akarta a fiút, miután észrevette, hogy társa birtokában van egy késsel. Ennek ellenére ő is részt vett a rablásban, és elvette a fiatal pendrive-ját.

A vádirat részletei szerint a három támadó 2021. március 19-én éjszaka szemelte ki áldozatukat a HÉV-en. Az egyik elkövető beszélgetést kezdeményezett a fiúval, majd észrevette annak drága mobiltelefonját. Később, amikor a szerelvény Kerepes állomásra ért, ugyanez az elkövető kivette a fiú kezéből a 140 ezer forint értékű készüléket. A szerelvény ajtaja azonban bezárult, így nem tudott leszállni, és a kocsiban csak ők hárman maradtak.

Ezután az irányító szerepét betöltő támadó követelte a fiú értékeit, és elvette a pénztárcájából 10 ezer forintot, majd a tárcát visszadobta neki. A férfi elővett egy kést is, és további értékek átadására szólította fel a fiút. A megrémült áldozat hátrálni kezdett, de a támadók követték és átkutatták, majd további 50 ezer forint értékű holmit vettek el tőle.

A HÉV Szilasligeten megállt, ahol a fiú leszállt és segítséget kért egy másik utastól, aki értesítette a rendőrséget. A támadók ekkor szintén leszálltak és Kerepes felé távoztak. A gödöllői rendőrök néhány nap alatt azonosították a három elkövető közül kettőt, és őket őrizetbe vették. Az ügyészség ezekre a férfiakra öt és fél év börtönbüntetést kért.

Nisóczi József Levente a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője egy másik ügyben is nyilatkozott, ahol a Budaörsi Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat M. Ádám ellen, aki korábban reality showkban szerepelt. M. Ádám 2023. december 4-én kábítószer fogyasztást követően lövöldözött lakása erkélyén, majd gázfegyverrel és karddal, golyóálló mellényben masírozott Budaörsön. A vádlott zavartan reagált a rendőrök felszólítására és a fegyvere irányába nyúlt, mire a rendőr figyelmeztető lövést adott le, majd gázspray és testi kényszer alkalmazásával elfogta a férfit. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a vádlottra. M. Ádám azt állította, hogy azért lövöldözött és vette elő a kardot, mert klipet forgatott, és az eszközöket el akarta vinni máshová.