Fiatal Írók Szövetsége: Nyári tábor sztárokkal

A Fiatal Írók Szövetsége idén is megrendezi hagyományos nyári táborát, ahol a résztvevők neves írókkal és szakemberekkel találkozhatnak. A Királyréten szervezett esemény 2024. július 17. és 21. között kerül megrendezésre, számos szakmai programmal.

A tábor negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Szokolya melletti Királyréten, ahol a fiatalok napközben líra-, próza-, kritika-, és műfordítás műhelyekben fejleszthetik tudásukat, este pedig felolvasásokon és szakmai beszélgetéseken vehetnek részt. A szervezők minden évben újragondolják a programot, így idén is meglepetésekkel készülnek a résztvevők számára.

A műhelymunkák során kiváló szakemberek vezetésével mélyülhetnek el a résztvevők az írás és szerkesztés rejtelmeiben. A kritikaműhely vezetői Smid Róbert és Zelei Dávid, a prózaműhelyekben pedig Moskát Anita, Milbacher Róbert és Juhász Tibor lesznek jelen. A líraműhelyekben Terék Anna, Kollár Árpád, Korpa Tamás és Lövétei Lázár László vezetésével dolgozhatnak a fiatalok.

Nádasdy Ádám a műfordítóműhely vezetője, míg a szerkesztői proszemináriumot Tóth-Czifra Júlia és Fehér Renátó tartják. A tábor programjában kerekasztal-beszélgetések is helyet kapnak, például Kalász Orsolya és Géher István műfordítói tevékenységéről Pataki Viktor kérdez majd.

A táborban nem csak a szakmai munka kap hangsúlyt, hanem a kulturális programok is. Grecsó Krisztiánt Szilágyi Zsófia, Rakovszky Zsuzsát Balajthy Ágnes és Pinczési Botond, Vida Gábort pedig Szirák Péter kérdezi. Emellett élőzenei előadások is színesítik az estéket, csütörtökön Emidí & Zozova, pénteken pedig a Kvaterka együttes lép fel.

A jelentkezés már lezárult, így több mint száz résztvevővel telnek majd meg Királyrét lankái. A tábor megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatása és a PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál szakmai partnersége és támogatása teszi lehetővé.