Harminchat órán át lebegett a Csendes-óceánban egy nő, mielőtt kimentették

Harminchat óra elteltével épségben találtak rá egy kínai nőre a Csendes-óceán nyílt vizein, aki két éjszakát töltött el sodródva, miután hétfő este eltűnt a Japánban lévő Shirahama Ohama strand közeléből.

A huszonegy éves nő, aki úszógumit használt, egy barátnőjével indult úszni, de az óceán elsodorta őket. A barátnője körülbelül fél órával később jelezte az eltűnését. A férfi segítséget kért egy helyi kisboltban, és a parti őrség ezután kezdte meg a kutatást. A bajbajutott, 21 éves kínai állampolgárságú nőt, aki a parttól 80 kilométerre sodródott, egy teherhajó személyzete fedezte fel és sietett a segítségére.

A hatóságok szerint a nőt a strandtól légvonalban körülbelül 80 kilométerre találták meg, de feltételezhetően ennél hosszabb távot tett meg a tengeren sodródva. A kimentés után kórházba szállították, ahol megállapították, hogy nincs szüksége orvosi ellátásra, mivel tudatánál volt és nem szenvedett súlyos kiszáradástól. A japán partiőrség egyik helyi tisztviselője elmondta, hogy július 8-án, hétfőn este 7 óra 55 perc körül kapták az információt a nő eltűnéséről és szerdán reggel 7 óra 48 perckor egy teherhajó fedezte fel a Chiba-félsziget déli csücskénél, Boso félszigetnél lebegve a szerencsétlenül járt túristát.

Végül a tartályhajó legénységének két tagja a tengerbe ugrott, hogy megmentse a nőt, aki kórházba szállítása után rövid idővel távozhatott, mivel a megrázkódtatáson kívül komolyabb baja nem történt, és kiszáradása sem volt életveszélyes.